Economist'in patronundan çok tartışılacak Gezi mektubu!

Başbakan Erdoğan'ı 'Democrat or Sultan?' başlığıyla kapağına taşıyan İngiliz ekonomi dergisi The Economist'in patronu yöneticilerine Gezi mektubu gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Economist'in patronundan çok tartışılacak Gezi mektubu!

The Economist'i bünyesinde barındıran yayıncılık kuruluşu Pearson, yöneticilerine gönderdiği e-postada "Türkiye'de varlık ve yatırımlarınız için acil bir risk yok” dedi. Türkiye'deki bazı uluslararası şirketlere de gönderilen ve Türkiye'nin geçen hafta son yılların en büyük protestoları ile sallandığına değinilen e-postada, "Bu protestolar ne bir devrimin başlangıcı ne de Arap Baharı'na benziyor. Orta sınıf, daha fazla demokratikleşme ve Başbakan Erdoğan'ın artan gücüne bir sınır istiyor. Eğer polis şiddeti önemli ölçüde artmazsa, protestolar gelecek 2-3 hafta içinde kendi kendine tükenecektir" denildi.



"YATIRIM ORTAMINI ETKİLEMEZ"



Protestoların Türkiye'deki yatırım ortamını etkilemeyeceği görüşüne yer verilen e-posta'da, yaşanan olayların olası sonuçları da tek tek sıralandı. Pearson'a göre Gezi Parkı protestolarının şu etkileri olacak:  Bazı yatırımcılar, Türkiye'yi öncesine göre daha riskli görüp, yatırımlarını erteleyebilir veya azaltabilir. Daha az riskten kaçınan şirketler için, bu durum önde rekabet etmek için bir fırsat sağlayabilir.  Türk Lirası, zayıf ve volatil (dalgalı) kalacaktır. Durum normale döndükten sonra (stabilize olduktan sonra) TL kayıplarını geri toplayacak.



Haberin devamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin