Economist: Türkiye her gün barıştan biraz daha uzaklaşıyor

Economist dergisi, "Kürtlerin barış fırsatı havaya uçuruluyor" başlıklı yazısında, Türkiye'deki son gelişmeleri yorumluyor...

Google Haberlere Abone ol
Economist: Türkiye her gün barıştan biraz daha uzaklaşıyor

PKK'nın saldırılarının HDP'nin manevra alanını daralttığı belirtilen yazıda özetle deniyor:



"Özgür Teke'nin ılımlı, Kürt yanlısı HDP'yi ilk kez meclise gönderen seçimlerden sonra barış için büyük umutları vardı. Ama geçen ay Türk Hükümeti'yle PKK arasındaki savaş aniden yeniden alevlendi. Teke, 'Tam çözün olacakken sanki birileri düğmeye bastı' diyor."



"Geçen Temmuz'dan bu yana her gün Diyarbakır üzerinde, PKK hedeflerini vurmak için havalanan uçakların sesi yankılanıyor. PKK bu operasyonlara güneydoğuda saldırılarla karşılık verdi. En az 20 güvenlik görevlisi öldürüldü ve şiddet yayılıyor."



"Diyarbakır'da umutsuzluk havası var. Düş kırıklığına uğramış bir kent sakini, 'Barış için oy verdik, savaş geldi' diyor. Öfke seçim başarısızlığından sonra milliyetçi dalgayı kabartmak için savaşı yeniden başlatmakla suçlanan AKP'ye yönelmiş durumda. Parti yetkilileri barış görüşmelerinden vazgeçtikleri iddiasını reddediyor. Partinin Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar çok da inandırıcı olmayan bir şekilde, başka ülkelerin Türkiye'yi karıştırmaya çalıştığını söylüyor."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin