Economist, Türkiye başbakanlığı için isim yazdı!

İngiliz Economist dergisi, AK Parti'nin bu ayın sonunda yapacağı kongrede partinin başına Ahmet Davutoğlu'nun getirileceği değerlendirmesini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Economist, Türkiye başbakanlığı için isim yazdı!

Economist dergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı yüzde 52 oranındaki oyun "Türkiye'nin sallantıdaki demokrasisinin geleceğinde derin bir etki yaratacağını" yazdı. Dergi, bu ayın sonunda yapılacak kongrede partinin başına Ahmet Davutoğlu'nun getirileceği değerlendirmesini yaptı.



Türkiye'de pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili ayrıntılı yazıda, Başbakan Erdoğan'ın son 12 yıldaki iktidarında 9'uncu kez seçim kazanarak ülkenin ilk defa doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı olduğu oyların yüzde 52'sini alarak ikinci tur oylamasını önlediği ifade edildi. Başbakan Erdoğan'ın seçim sonuçlarından sonra balkon konuşmasında söylediği, "Yeni çağın başlangıcı" sözlerine yer veren makale, Erdoğan'ı ülkeyi Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden yönetmek için devam etmeye niyetli olduğu sinyalini verdiği olarak yorumladı.



Haberin devamı için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin