Economist: Erdoğan'ın tehlikeli hesabı

İngiliz Economist dergisinin bu haftaki sayısında Türkiye'nin Orta Doğu'daki kaosu arttırdığını vurgulayan bir makale yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
Economist: Erdoğan'ın tehlikeli hesabı

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisinin bu haftaki sayısında "Erdoğan'ın tehlikeli hesabı" başlıklı bir makale yer alıyor.



Türkiye'nin Kürt hedefleri bombalayarak Orta Doğu'daki kaosu artırdığı yorumunun yapıldığı makale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek başlıyor:



"Türkiye'nin Batılı müttefikleri ülkenin aksi cumhurbaşkanından giderek daha da fazla rahatsızlık duyuyorlar. İçeride otoriterleşen Erdoğan anayasayı değiştirerek elinde daha da fazla güç toplamak istiyor. Dışarıda ise, savaşmak için Suriye'ye giden militanların ülkesinden geçişine hoşgörülü davrandı.



IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun, ülkedeki hava üslerini kullanmasına da izin vermedi." Türkiye'nin 20 Temmuz'da Suruç'ta 32 kişinin öldürüldüğü saldırının ardından IŞİD'i bombaladaığını ve hava üslerini ABD uçaklarına açtığını belirten dergi, "bunun ardından birçokları Erdoğan'ın sonunda IŞİD tehdidinin farkına varmış olduğunu umdu" diyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin