Ece Üner depremin merkez üssünde değrem mağdurlarıyla konuştu: 37 akrabamı burada kaybettim

tv100 ekibi depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta gün boyu yayın yapmaya devam ediyor. tv100 Spikeri Ece Üner, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'tan aktardı. Üner, "Uzaktan ‘Kalbimiz sizinle’ demesi zordu. Birlikte bu enkazın altından kalkmak için geldik. Azerbaycan Caddesi’nde bir kişi ’37 akrabamı burada kaybettim’ dedi tek ricası kutuplaşmak istemediği, siyasilerin şefkatini hissetmek istediğini söyledi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ece Üner depremin merkez üssünde değrem mağdurlarıyla konuştu: 37 akrabamı burada kaybettim

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. tv100 ekibi depremin yaşandığı bölgeden gün boyu canlı yayınlara devam ediyor.

tv100 Spikeri Ece Üner depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta Rusya'nın Sahra Hastanesi'nde depremzedelerle röportaj yaptı. 

Ece Üner, "Uzaktan ‘Kalbimiz sizinle’ demesi zordu. Birlikte bu enkazın altından kalkmak için geldik. Azerbaycan Caddesi’nde bir kişi ’37 akrabamı burada kaybettim’ dedi tek ricası kutuplaşmak istemediği, siyasilerin şefkatini hissetmek istediğini söyledi." dedi.

Ece Üner röportaj öncesi kurulan Sahra Hastanesine ilişkin bilgi verdi. Üner, "Sahra Hastanesine tedavi olmak için başvuran toplam yaralı sayısı 300 kişi. Rusya'dan gelen ekip yaklaşık 250 kişi ve 3 uçak yardım malzemeleriyle gelmiş" dedi.

YAKINLARINI KAYBEDENLER ANLATIYOR

Depremzede Mustafa Özdemir o korku dolu anları anlattı: Depremde eşim yanımdaydı, 1 kızım, 1 oğlum, annem, kız kardeşim, benden küçük 2 erkek kardeşim, 5 tanede yeğenimi kaybettim. 10 yakınımı elimle göndüm hepsini. Kalbimin arkasında bir ağrım vardı o yğüzden tedavi olmaya geldim.

Hanımla ikimiz salonda uyuyorduk. Bundan öncede deprem yaşadık aile apartmanı sallanır geçer diye düşündüm. Eşime dedim ki korkma babam saplam yaptı apartmanı der demez sallandı. Depremin 7.-8. saniyesinde Allahu Ekber dedi tuttu salladı. 

Deprem sonrası 9 defa Furkan Beyi aradım, açmadı. Daha sonra Huriye hanımı aradım açtı 'Enkazda kaldık yardım edin bize' dedim.

Oğlumun öldüğünü hissettim, annem yalvardı kurtar beni diye. Annemin yeri çok bolmuş, abilerimle görüşmüş zaten donarak öldü. Zor ama bu bize bir ders olsun, bizim insanlarımız gerçekten yardımsever.

Kızım doktor olacaktı, oğlum atanma bekliyordu diyerek gözyaşları dönken depremzede, "Bütün dünya devletleri yardım etti. Bundan sonra ne yapabiliriz ona bakmamız gerekiyor" dedi.

Etiketler ece üner tv100 deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin