Ece Temelkuran: 'Kimsenin yeni ibişlerden bahsettiğini görmedim'

Ünlü gazeteci ve yazar, Yeni Harman dergisinin Nisan sayısı için verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ece Temelkuran: 'Kimsenin yeni ibişlerden bahsettiğini görmedim'

Ece Temelkuran, Yeni Harman dergisinin Nisan sayısında Hasan Cemal ve Amberin Zaman’ın yazılarına son verilmesini değerlendirirken Etyen Mahcupyan, Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı’nın kendisinin gazeteden atılma operasyonunu başlattığını söyledi.



Mesud Ata’nın sorularını yanıtlayan Temelkuran “Teklif edilse Akil İnsanlar Komisyonu’nda yer almak ister miydiniz?” sorusuna “Akil İnsanlar’la birlikte anılmak mı? Allah muhafaza!” yanıtını verdi.



O röportajdan bazı bölümler: 

 

‘Etyen Mahcupyan, Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı yarasız çıkmaz’

 

Hasan Cemal'in Milliyet'te yazamaz hale getirilmesi sınırların ne kadar daraldığının bir göstergesi. Bazı yazarlar "Yeterince akıllıca ve yumuşak, dengeli yazarsak yırtarız" diye düşünüyorsa sakın kendilerini aldatmasınlar. Biz “deli bozuk" olduğumuz için atılmadık. Bir düzen kuruluyordu, biz o düzeni tehdit ediyorduk, atıldık. Herkes sıranın öyle ya da böyle kendine geleceğini bilmeli. Şöyle söyleyeyim: bizim atılma operasyonumuzu başlattıkları için Etyen Mahcupyan, Hilal Kaplan ya da Nagehan Alçı bu süreçten yarasız çıkacaklarını sanıyorlar çok yanılıyorlar…



Kürt kanından ekmek yiyen yazar

 

Nasıl Ergenekon döneminde darbeci, Referandum döneminde “darbe anayasası aşığı” ilan edildiysem şimdi de çok af edersiniz "asimilasyoncu", "şavaş yanlısı" ve hatta "Kürt kanından ekmek yiyen yazar" ilan ediliyorum bazı çevrelerce. Ki bu ekibi temsil eden isimler akil insanlar grubunda şimdi…

 

‘Cumhurbaşkanı da şaşkın’

Cumhurbaşkanı daha dengeli ve özgürlükçü bir tutum sergilemeye çalışıyor. Haklı da bence. Evet, direneceksin. Sanırım Cumhurbaşkanı da tıpkı benim gibi basının bu kadar kağıttan kaplan çıkmasına şaşırdı.



‘Yıldırım ne demiş, Nuray demiş bu konuşuluyor’

 


Yeni bir medya düzeni kuruluyor ve yeni adamlar koltuklarına hile ve desise ile oturtuluyor. Ama Amberin'in işinden olduğu gün Twitter'da yazdığım gibi, başkalarına yazdırılıyor belki ama insanlar hala bizleri okuyorlar. Bu da bilinsin. Düğümlere Üfleyen Kadınlar için Anadolu'yu dolaştım ve bunu kendi gözlerimle gördüm. Millet Yıldırım (Türker) ne demiş, Nuray (Mert) ne demiş bunu konuşuyor. Kimsenin yeni ibişlerden bahsettiğini görmedim.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin