Ebu Hamza'nın, Manar Alshami ismi ile Türk vatandaşlığına alınmasına İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz’ün kamuoyuna yansıyan “El Kaide lideri Türkiye Vatandaşlığa geçti” iddiaları ile ilgili verdiği soru önergesine İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlığın açıklamasında Ecnad’üş Şam’ın iddia edildiği gibi El Kaide’ye bağlı değil Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bir grup olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ebu Hamza'nın, Manar Alshami ismi ile Türk vatandaşlığına alınmasına İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Ebu Hamza’nın Manar Alshami ismiyle Türkiye vatandaşlığına alındı. İçişleri Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz’ün kamuoyuna yansıyan “El Kaide lideri Türkiye Vatandaşlığa geçti” iddiaları ile ilgili verdiği soru önergesine 29 Temmuz’da yanıt verdi. Bakanlığın açıklamasında Ecnad’üş Şam’ın iddia edildiği gibi El Kaide’ye bağlı değil Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bir grup olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla yayınlanan yanıtta Hamza’nın iddia edildiği gibi El Kaide ile bağlantısının saptanmadığı, Ecnad’üş Şam’ın iddia edildiği gibi El Kaide’ye bağlı değil Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bir grup olduğunun tespit edildiği, Hamza’nın Türkiye vatandaşlığına alınma kriterlerine karşıt bir durum oluşturmadığı belirtildi.

"CUMHURBAŞKANI KARARI İLE YABANCILAR TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANABİLİRLER"

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca “Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartıyla Cumhurbaşkanı kararı ile yabancılar Türk vatandaşlığını kazanabilirler.”

Kanunun uygulamasına ilişkin yönetmelikte ise “anayasa ile kurulu devlet düzenini yıkma yolunda faaliyette bulunduğu, bu faaliyetlerde bulunanlarla işbilrliği yaptığı veya bunları maddi olarak desteklediği, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne karşı yurt içinde veya dışında Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili faaliyetlerde bulunduğu, isyan, casusluk ve vatana ihanet suçlarına katıldığı, silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve insan ticareti yaptığı veya bunlarla ilişki içerisinde bulunduğu tespit edilenler ile altı aydan fazla hapis cezası alanlar Türk vatandaşlığını kazanamaz” hükümleri yer alıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin