E Devlet şifresi nasıl alınır. E Devlet şifresi alma ücretli mü ücretsiz mi. E Devlet şifresi nasıl değiştirilir. 2023 e Devlet giriş ekranı linki

E-Devlet Türk vatandaşlarının resmi birçok işlemini online olarak gerçekleştirebildiği bir hizmet platformudur. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden SSK prim günü sorgulama, emeklilik tarihi, iş günü ve sigorta sorgulama gibi birçok işlemleri gerçekleştirebilir. Online hizmet veren ve oldukça hızlı olan e-Devlet uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılır. Peki e-Devlet şifresi alma ücretli mü ücretsiz mi? E-Devlet şifresi nasıl değiştirilir? İşte 2023 e Devlet giriş ekranı linki.

E Devlet şifresi nasıl alınır. E Devlet şifresi alma ücretli mü ücretsiz mi. E Devlet şifresi nasıl değiştirilir. 2023 e Devlet giriş ekranı linki

E-Devlet ile vatandaşlara Devlet tarafından verilen hizmet online olarak sunulur. Bu sayede vatandaşlar resmi dairelere giderek sıra beklemeden birçok işlemi 7 / 24 online olarak halleder.

En çok araştırılan konulardan biri e-Devlet şifresi alma yöntemidir. E-Devlet şifresini kaybeden, unutan kişiler online olarak kolaylıkla yeni bir şifre alabilir. Detayları içeriğimize ekledik.

Peki  e-Devlet şifresi alma ücretli mü ücretsiz mi? E-Devlet şifresi nasıl değiştirilir? İşte 2023 e Devlet giriş ekranı linki.

E-DEVLET ŞİFRESİ ÜCRETLİ Mİ ÜCRETSİZ Mİ?

E-Devlet şifresi PTT tarafından ilk alındığında 2 TL ödenir. İlk şifreden sonra alınan her şifre için 4 TL ödeme yapılır.

Online olarak şifre değiştirme işlemleri ise ücretsizdir.

E Devlet şifresi nasıl alınır. E Devlet şifresi alma ücretli mü ücretsiz mi. E Devlet şifresi nasıl değiştirilir. 2023 e Devlet giriş ekranı linki

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şahsen başvuru yaparak yurt içinde PTT işyerlerinden ya da yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan e-Devlet şifresi alabilirsiniz.

Elektronik veya mobil imza, TC yeni kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyor iseniz e-Devlet kapısına bunlardan biri ile giriş yapın. Ardından şifre oluşturabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ KAÇ YAŞINDA ALINIR?

E-Devlet şifresini 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları alabilir. Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından verilen yabancı kimlik numarası olan yabancılar ve mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları) da e-Devlet şifresi alabilir. 

E-Devlet şifresi alırken Nüfus Cüzdanı, T.C. Yeni Kimlik Kartı, Ehliyet (Sürücü Belgesi) Nüfus Müdürlüğünce Verilmiş Geçerli Geçici Kimlik Belgesi, Pasaport belgelerinden en az birini ibraz etmek gerekir.

2023 E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresini değiştirmek için mevcut şifre ile e-Devlet uygulamasına giriş yapılır. Kullanıcı menüsündeki 'Şifremi Değiştir' butonuna tıklanır. Açılan sayfada mevcut şifre yazılır. Ardından yeni kullanılacak şifre girilir ve 'değiştir' butonuna tıklanır.

UNUTULAN E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresini unuttuysanız veya çaldırdıysanız PTT'den yeni bir şifre alabilirsiniz.

Öte yandan elektronik imza, mobil imza, internet bankacılığı veya yeni TC kimlik kartı ile de e-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra 'şifremi değiştir' sayfasından ücretsiz olarak yeni bir şifre alabilirsiniz.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin