E-DEVLET KAPISI TÜRKSAT'A DEVREDİLECEK

Kamu hizmetlerinin ortak platformda, tek kapıdan (portal) sunumu ve vatandaşların devlet hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve hızlı bir şekilde erişimini sağlamak amacıyla e-Devlet kapısının kurulması projesi, TÜRKSAT A.Ş'ye devredilecek.

Google Haberlere Abone ol
E-DEVLET KAPISI TÜRKSAT'A DEVREDİLECEK

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Kararla, e-Devlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu, Başbakanlık adına Ulaştırma Bakanlığı'na verildi.

Bakanlık, bu görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi amacıyla çalışma grupları ile geçici ya da daimi komisyonlar kurabilecek.

Bakanlık, e-Devlet Kapısı teknik altyapısının kurulumu ve işletilmesi ile ilgili görev ve sorumluluklarını TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. aracılığıyla yürütecek. Söz konusu görevin yerine getirilmesinde, hizmet bedeli de dahil olmak üzere uygulanacak olan usul ve esaslar, Bakanlık ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. arasında yapılacak bir protokol ile belirlenecek.

e-Devlet Kapısı'nın kurulması ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu kapsamında; kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından koordine edilecek.

e-Devlet Kapısı Projesi, başlangıçta 19 ayrı hizmetin vatandaşlara tek portal üzerinden elektronik ortamda sunulmasına imkan sağlamayı amaçlıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin