Düzensiz göçmenler İngiltere'ye akın etti. 2 Eylül'de İngiltere'de düzensiz göçmen rekoru kırıldı. Güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilecekler

İngiltere'ye yılbaşından beri en fazla düzensiz göçmenin girdiği gün, 872 kişiyle 2 Eylül olarak kaydedildi. 10 Ağustos'taki 756 kişilik rekor 24 gün sonra kırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Düzensiz göçmenler İngiltere'ye akın etti. 2 Eylül'de İngiltere'de düzensiz göçmen rekoru kırıldı. Güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilecekler

İngiltere'ye Manş Denizi üzerinden kaçak girişlere ilişkin 27 Ağustos - 2 Eylül verileri açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta 2 Eylül'de 872 kişilik giriş ile en fazla giriş kaydedildi.

Düzensiz göçmenleri taşıyan 15 bot tespit edildi.

İNGİLTERE'YE YILBAŞINDAN BU YANA 20 BİN 973 DÜZENSİZ GÖÇMEN GİRDİ

İngiltere'de 10 Ağustos'ta 756 kişi olarak açıklanan en büyük göçmen girişi rekoru, 2 Eylül'de 872 kişi ile kırıldı.

Bununla birlikte İngiltere'ye yılbaşından 2 Eylül'e kadar giren düzensiz göçmen sayısı 20 bin 973 kişi oldu. 

Aynı haftada 28, 30 ve 31 Ağustos ile 1 Eylül'de hiçbir düzensiz göçmen girişi tespit edilmedi.

GÜVENLİ ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE SINIR DIŞI EDİLECEKLER

İngiltere'de temmuz ayında çıkarılan Yasa Dışı Göç Yasası kapsamında düzensiz göçmenlere sığınma başvurusu hakkı tanınmama kararı alındı. 

Düzensiz göçmenlerin 28 gün içinde kendi ülkelerine veya güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilmesi planlanıyor. Öte yandan İngiltere'de bulunanlar artan maliyetleri gerekçe göstererek kaldıkları otelden alınıyor, gemi veya askeri tesislerdeki binalara taşınıyor.

Şimdiye dek askeri tesislerdeki kullanılmayan bina ve çadırlara 2 bin sığınmacı taşınmış, 500 kişiyi ağırlaması planlanan Bibby Stockholm gemisine 39 kişi yerleştirilmişti.

Bu kişiler yerleştirildikten birkaç gün sonra suda akciğer rahatsızlığına neden olan lejyonella bakterisinin bulunması nedeniyle yeniden karaya çıkarılmış ve otellere götürülmüştü. 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin