Düzenli seks hayatı olmayanlar yandı: Her geçen gün küçülüyor

Düzenli seks hayatı olmayan herkesi ilgilendiren o araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Düzenli seks hayatı olmayanlarda küçülme oluştuğu saptandı. İşte konuya ilişkin yapılan o araştırma ve konuya ilişkin tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Düzenli seks hayatı olmayanlar yandı: Her geçen gün küçülüyor

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerine olan tüm ilişkilerine etkileyen ve kişilerin birbirlerini çok daha iyi tanımalarını sağlayan önemli bir unsurdur. 

Sağlıklı bir cinsel ilişki, kişinin tüm hayatının yolunda gitmesini sağlayan ve insanların hayata çok daha pozitif bakmalarına yardımcı olan bir etmen olurken, düzenli seks hayatı olmayan kişileri ilgilendiren oldukça enteresan bir araştırma ortaya çıktı.

Düzenli seks hayatı olmayan kişilerde küçülme durumunun ortaya çıktığı belirlendi. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

 

Düzenli seks hayatı olmayanlar dikkat

Uzun zamandır düzenli cinsel hayatın sağlık üzerindeki etkileri araştırılırken, düzenli cinsel hayatın beyin fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasına katkı sağladığı pek çok kişi tarafından bilinen konular arasında yer alıyordu.

Düzenli seks hayatı olmayan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda ise beyin fonksiyonlarının küçülmesine neden olduğu ortaya çıktı. 

Cinsek aktivitenin beyindeki sinir hücre bağlantılarının sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğu ortaya çıkarken, düzenli seks hayatının beyin hücrelerinin yenilenmesine ve beyin dokusunun korunmasına yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmalar düzenli seksin stres ve sinir harbinin daha az görülmesini sağlarken, düzenli seks hayatı olmayan kişilerde bu sürecin çok daha yoğun olduğu gözlemleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin