Düzce Gölyaka'da son durum ne? Bakanı Kurum Düzce deprem bölgesinde son gelişmeleri açıkladı. Şehre elektrik ne zaman verilecek belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Düzce'de deprem bölgesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Depremle ilgili açıklama yapan Kurum, hasarlı binalar ve deprem bölgesiyle ilgili bilgi verdi. Akşam saatlerinde şehrin yüzde 95'ine elektriğin verileceğini belirten Kurum, depremle ilgili kamu yardımlarının olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Düzce Gölyaka'da son durum ne? Bakanı Kurum Düzce deprem bölgesinde son gelişmeleri açıkladı. Şehre elektrik ne zaman verilecek belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum Düzce'de deprem bölgesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Depremle ilgili açıklama yapan Kurum, hasarlı binalar ve deprem bölgesiyle ilgili bilgi verdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum açıklamalarında, "321 binamızda hasar tespitleri yaptık. Gölyaka'da 5 bina, 8 bağımsız bölüm ağır hasarlı görünüyor.

"DEPREM ÇOK FAZLA HASARA YOL AÇMADI"

Kısmi, az hasarlı kamu binaları var. Bu binalara ilişkin de tadilatların yapılmasını müteakip burada kamu hizmetleri verilecek.Vatandaşlarımızdan isteğimiz binaların hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılmasını müteakip evlerine girmeleridir.

Neticede artçı depremler hala devam ediyor. Düzce'deki deprem çok fazla yapısal hasara yol açmadı. Sebebi, bina stokunun yüzde 75'inin Deprem Yönetmeliği'ne uygun yapılmış olmasıdır." ifadelerini kullandı. 

"AKŞAM SAATLERİNDE ŞEHRE ELEKTRİK VERİLECEK"

"Akşam saatlerinde şehrin yüzde 95'ine elektrik verilecek. Süreci en iyi şekilde yürütmeyi sürdüreceğiz. İlçe belediyelerimize toplamda 4 milyon lira yardım sağladık. Yarın hesaplara geçecek ve vatandaşlarımızın ihtiyacı sağlanacak."

SU KESİNTİSİ

Öte yandan Düzce Belediyesi de yaptığı açıklama ile depremin ardından şehre su verilen ana regülatördeki arazı nedeniyle şehre su verilemeyeceği bildirildi. Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Depremin ardından Beyköy ana su alma regülatöründe meydana gelen arızadan dolayı şehir genelinde su kesintisi yaşanacaktır. Ekiplerimiz arızayı gidermek için aralıksız çalışmaktadır” denildi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin