Düzce depremi hakkında Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den kritik açıklamalar. Sözbilir'den herkesi rahatlatan deprem açıklaması. Düzce depremi büyük depremlerin habercisi mi?

Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremde 2 kişi hayatını kaybederken 10'larca kişi de yaralandı. Deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözbilir, “Düzce depremi büyük depremlerin habercisi mi?” sorusuna yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Düzce depremi hakkında Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den kritik açıklamalar. Sözbilir'den herkesi rahatlatan deprem açıklaması. Düzce depremi büyük depremlerin habercisi mi?

5.9 şiddetindeki depremin ardından Gölyaka ilçesinde ve çevre köylerde hasar oluştuğu bildirildi. 4.08’de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bolu ve Sakarya gibi birçok şehirlerde hissedildi. Yaşanan deprem herkeste paniğe yol açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yaşanan depremin ardından tv100 ekranlarında Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında önemli açıklamalarda bulundu.

"Bu büyüklükte deprem üretme olasılığı yok"

Söz konusu fay hattının tekrardan bu büyüklükte deprem üretme olasılığının olmadığını belirten Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Bu fay 1999 depreminde Düzce’den Yalova’ya kadar kırılan hattın kırılmayan parçasıydı. Bu fay şu anda kırılmış oldu. Tekrar deprem üretmesi için belirli bir süre geçmesi lazım. Bu fayın tekrar bu büyüklükte deprem üretme olasılığı yok” dedi.

“’İstanbul’dan kaçın’ görüşü bana göre kesinlikle yanlış bir görüş”

Sözbilir, sözlerinin devamında, “Hiçbir fayı yüzde 100 anlayamayız. Kuzey Anadolu fayı dünyada en fazla çalışılan faylardan bir tanesi. Bu deprem oldu diye ‘İstanbul’dan kaçın’ görüşü bana göre kesinlikle yanlış bir görüş. Bilimsel temeli olmayan kişisel bir görüş” ifadelerini kullandı.

İşte Sözbilir'in Sağlı Sollu'daki o açıklamaları:

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin