Duygu Delen davası görüldü: Karar sonrası kapıyı yumrukladı!

Geçtiğimiz yıl, Mehmet Kaplan'ın 4. kattaki evinin balkonundan düşerek ölen Duygu Delen’in davasında sanık Kaplan’ın tutukluğunun devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Duygu Delen davası görüldü: Karar sonrası kapıyı yumrukladı!

Duygu Delen, Batıkent Mahallesi'nde, 13 Ağustos 2020 tarihinde, 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki Mehmet Kaplan'ın evinin balkonundan şüpheli bir biçimde düşerek yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan Mehmet Kaplan, "kasten öldürme, cinsel istismar, yağma ve hakaret" suçlamasıyla tutuklandı. Hakkında, "ağırlaştırılmış müebbet" ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Kaplan'ın yargılanmasına, Gaziantep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme Kaplan’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

‘KUVVETLİ SUÇ DELİLLERİ DEVAM EDİYOR’

Duruşmada Delen ailesi ve avukatları hazır bulundu. "Çocuğun kasten öldürülmesi", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarından yargılanan sanık Mehmet Kaplan duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Duruşmada ilk sözü alan Delen ailesinin avukatlarından Mehmet Balcı, geçen duruşmada sanığın tahliyesine karar verilince güvensizlik duygusu oluştuğunu söyledi. İtirazları üzerine sanığın yeniden tutuklandığını aktaran Balcı, sanığın tutuklanmasına neden olan koşullarda hiçbir değişiklik olmadığını, kuvvetli suç delillerinin devam ettiğini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istediklerini söyledi. Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden Bilge Girgin, "Amacımız kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek. Bundan dolayı mahkemeye katılma talebimiz var" dedi

SANIK MEHMET KAPLAN KARAR SONRASI KAPIYI YUMRUKLADI

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Mehmet Kaplan, kimsenin adaletten bahsedemeyeceğini söyleyerek, "Bugün Duygu burada olsaydı en çok o benim için adalet isterdi. 15 aydır yargılanıyorum. Savunma yapacakken sözümü kesiyorsunuz. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Kaplan'ın ifadesinin ardından söz alan Kaplan'ın avukatlarından Enes Akbulut, müvekkilinin verdiği ifadenin aksini ispatlayan bir delil gelmediğini belirtti. Raporların hiçbirinde çelişki olmadığını söyleyen Akbulut, sanığın daha önce tahliyesine karar verildiğini ancak itiraz sonrası yeniden tutuklandığını aktardı. Basın açıklamalarıyla kamuoyunun algısının yanlış yönlendirildiğini öne süren Akbulut, Kaplan'ın tahliyesini istedi. Mahkeme, adli tıp raporunun henüz gelmemesi ve mevcut deliller durumunda sanık Mehmet Kaplan'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme, 2 Aralık 2021'e ertelendi. Karar sonrası Mehmet Kaplan, mahkeme heyetini alkışladı ardından kapıya yumruk attı.

DELEN’İN AVUKATI: MEVCUT DELİLLERİN TAMAMI CİNAYET İŞLENDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Duruşmayı değerlendiren Delen ailesinin avukatlarından Ömer Faruk Akan, sanık ve müdafilerin genel olarak soruşturma esnasında Hakan Kar'ın raporu ile ilgili beyanda bulunduğunu söyledi. Hakan Kar'ın yazdığı raporun dosyadaki en tarafsız ve bilimsel rapor olduğunu belirten Akan, raporun bertaraf edilmeye çalışıldığını dile getirdi. Raporun bertaraf edilemeyeceğini düşündüğünü vurgulayan Akan, "Bugünkü duruşmadaki heyet zaten geçici bir heyetti. Dosya zaten çok kısa bir zaman önce Adli Tıp'a gönderildi. Onun dönüşü bekleniyordu. Tutukluluk halinin devam kararı, doğru bir karardı. Çünkü 11. Ağır Cezanın kararından beri dosyada bir değişiklik olmadı. Mevcut delillerin tamamı cinayet işlendiğini gösteriyor. Hem sanık hem sanık savunmanları bizim basın açıklaması yapmamıza karşı beyanda bulundular. Bu doğru bir yaklaşım değil. Mahkeme üzerinde açıklamanın herhangi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Duruşma sonrası sanığın heyete karşı tavrı da tutanağa geçirilmeliydi. Biz netice itibariyle ceza alacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin