'Duran İnsanlar', polis şiddetini Beyaz Saray'da protesto etti

Washington'da yaşayan Türk vatandaşları pazar günü Gezi Parkı’na destek vermek için Beyaz Saray önünde ‘Duran İnsan ‘ eylemi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Duran İnsanlar', polis şiddetini Beyaz Saray'da protesto etti

Washington’da yaşayan Türk vatandaşları Gezi Parkı’na destek vermek ve çıkan olayları protesto etmek için Beyaz Saray önünde toplanarak ‘Duran İnsan’ eylemi gerçekleştirdi. Olaylar sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve polis memuru Mustafa Sarı'nın anısına dört çift ayakkabı ve karanfil bırakan göstericiler üç saate yakın Beyaz Saray'a arkalarını dönerek protestolarını sürdürdü.



Eyleme katılan İtalyan kökenli Amerikalı Claudia Vacirca, "Polis şiddetine karşı olduğum için ve burada ABD’de Anayasası’nın bir parçası olan düşünce özgürlüğü ile toplanma özgürlüğünü savunduğum için buradayım" dedi.



Otuz altı senedir Washington'da yaşayan 60 yaşındaki Sivaslı Fidan Savaş ise, "Ben altmış yaşındayım. Ben Sivaslıyım. Ben Alevi’yim. Ben Bektaşi’yim. Ben Müslüman’ım. Böyle kalmak istiyorum. Herkesle kardeş olmak istiyorum. Torunlarımın, çocuklarımın, kardeşlerimin bütün yeğenlerimin beraberlikle el ele büyümelerini istiyorum. Aramıza sen ben girmesin" diye konuştu.



Göstericilerin elindeki Türk bayrakları ve "Türkiye yalnız değilsin" pankartları dikkat çekti. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin