'Duran Adam' Times'a da haber oldu

Taksim Meydanı'nda saatler boyunca hareketsiz ve sessiz durarak büyük ilgi uyandıran "Duran Adam", yabancı medyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Duran Adam' Times'a da haber oldu

The Times Gazetesi Erdem Gündüz'ün Taksim Meydanı'nda hareketsiz durmaktan başka bir şey yapmadığını ancak kısa süre içinde Türkiye'deki gösterilerin bu yeni aşamasının sembolü haline geldiğini yazdı.



İngiliz gazetesi, BBCTürkçe'nin yansıttığı haberinde "Tek kişilik muhalefet eylemi haberinin internette yayılmaya başlamasının üzerinden beş dakika geçmeden İstanbul'un birçok yerindeki yüzlerce kişi performans sanatçısının eyleminin benzerlerini parklarda, sokaklarda ve meydanlarda yapmaya başladı" ifadelerine yer.



-"ESİN KAYNAĞI OLDU"-



Haberde, Gündüz'ün Pazartesi öğlen saatlerinde eylemine başladığı geceye doğru etrafında 300 kişinin biriktiği ve #duranadam etiketinin Twitter'da en çok kullanılan etiketlerden biri haline geldiği de yer aldı.



Gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto hareketini dış güçlerin bir komplosu olarak değerlendirdiğini, protestocuları terörist, anarşist ve çapulcu olarak nitelediğini de aktardı.



Haberde, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay'ın Gezi Parkı protestolarına polisin müdahalesi ile ilgili kaygılarını dile getirdiğine ve ortamın hala tutuşmaya oldukça uygun olduğunu söylediğine dikkat çekidi.



-"ERDOĞAN GİDEREK KESKİN VE ZITLAŞAN BİR ÇİZGİ İZLİYOR"-



Times, Erdoğan'ın "krizin ilerlemesiyle birlikte giderek daha keskin ve zıtlaşan bir çizgi izlediğini ve gerilimi azaltacağına dair bir işaret vermediği" yorumunu da yaptı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin