Dünyayla yaralı ruhların arkadaşı olarak da bilinen aykırı şairin hayatı bu belgeselde

Belgesel adını, yazıldığı dönemde tartışma yaratan, Arkadaş Z. Özger’in Merhaba Canım adlı şiirinden alıyor. Türkiye devrimci ve entelektüel çevrelerinde de etkin olan heteronormatizme karşı bir başkaldırı olan bu şiirde şairin karakteri, ailesi, içinde yaşadığı toplumla ilişkisi ve 3 yıl sonra gerçekleşecek beklenmedik ölümü ile ilgili göndermeler var.

Google Haberlere Abone ol
Dünyayla yaralı ruhların arkadaşı olarak da bilinen aykırı şairin hayatı bu belgeselde

Adını Arkadaş’ın o dönem Türkiye devrimci ve entelektüel çevrelerinde tartışma yaratan şiirinden alan, Arkadaş Z. Özger’in hayatını konu alan "Merhaba Canım" belgeseli 40. İstanbul Film Festivali'nin ardından 24 Ekim'de MUBI'de gösterimde olacak.

Yönetmenliğini Ulaş Tosun’un üstlendiği ve şair Arkadaş Z. Özger’in izini sürdüğü belgesel, 1973 yılında, henüz 25 yaşında hayatını kaybeden Özger’in hayatını, hayatına tanıklık eden kişilerin görüşleriyle ele alıyor.

Adını şairin 1970 yılında Dost Dergisi’nde yayımlanan “Merhaba Canım” şiirinden alan belgeselin anlatıcıları, Ahmet İnam, Akın Evren, Ali Özpalanlar, Cavit Kürnek, Deniz Ziya Temeltaş, Ertuğrul Kürkçü, Eşber Yağmurdereli, Halit Özboyacı, Hüseyin Peker, İsmet Tokgöz, Necla Zarakol, Mehmet Savaş Dizdar, Ramiz Bilgin, Raşit Önal, Sina Akyol, Suat Çelebi, Şadiye Çetin, Şükran Tekin, Tuğrul Eryılmaz’dan oluşuyor.

 

Etiketler zeki müren
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin