Dünyayı şaşkına çeviren Wayfair skandalı iddiası... Gerçek ortaya çıktı!

ABD'de sosyal medya üzerinde cuma gecesi ortaya atılan bir iddia dalga dalga büyüyerek bütün dünyanın gündemine oturdu... İnternet üzerinden mobilya satan Wayfair isimli internet sitesinin çocuk ve insan kaçakçılığı ve seks ticareti yaptığının ortaya atılmasıyla birlikte büyük bir tartışma başladı. Wayfair iddiasıyla ilgili gerçek ise günler sonra ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyayı şaşkına çeviren Wayfair skandalı iddiası... Gerçek ortaya çıktı!

ABD’de çok popüler olan Reddit isimli paylaşım platformunda cuma gecesi ortaya atılan bir iddia önce ABD’de daha sonra uluslararası kamuoyunda gündem oldu…

WAYFAİR AÇIKLAMA YAPTI

Bir kullanıcının “komplo teorisi” başlığı altında ortaya attığı iddiada Wayfair’in sattığı pahalı dolap markalarının isimlerinin kaybolan çocukların isimleri olduğu öne sürüldü. 10 bin dolardan pahalıya satılan dolapların hem Wayfair hem de üçüncü parti satıcılar tarafından satıldığı belirtilirken, dev şirketin insan kaçakçılığı ve çocuk ticareti için paravan olarak dolap satışını kullandığı üstelik bu şekilde mesajlaştıkları da öne sürüldü.

Yaşananların ardından Wayfair gündeme gelen dolapların satışını durdurma kararı aldı. Şirket, iddiaları ortadan kaldırmak için böyle bir adım attıklarını duyururken, “Elbette bu iddialarda hiçbir gerçeklik payı yok. Bu dolaplar endüstriyel kullanıma uygun olduğu için bu denli yüksek fiyatta satılıyorlar. Ürünleri siteden kaldırma sebebimiz ise bu dolapların isimlerini değiştirmek, daha kapsamlı ve detaylı bir ürün tanımı yazmak ve ürünün daha iyi fotoğraflarını çekmektir” açıklamasını yaptı.

AKILLARA PIZZAGATE’İ GETİRDİ

Büyük boyutlardaki saklama üniteleri aracılığıyla çocuk kaçakçılığı yapıldığı iddiası ise akıllara 2016’daki “Pizzagate” komplo teorisini gündeme getirdi. 2016 yılındaki başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların adayı Hillary Clinton’ın seçim kampanyasını yürüten John Podesta’nın gizli yazışmaları ortaya çıkmıştı. Seçim arefesinde gündeme gelen iddiaya göre Podesta, gizli bir şekilde şifreli yazışarak birçok üst düzey Demokrat Parti yetkilisinin bir pizza restoranı üzerinden insan ve çocuk kaçakçılığı ve seks ticareti yaptığı öne sürülmüştü.

Kısa süre içerisinde yalanlanan ve gerçek olmadığı ortaya çıkan iddia hem ABD kamuoyunun hem de uluslararası kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin