Dünyayı değiştirecek Türk Forbes'a kapak oldu!

Amerika, dünyayı değiştirebilecek bir Türk’ü konuşuyor. ABD’nin saygın ekonomi dergisi Forbes, o ismi kapağına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyayı değiştirecek Türk Forbes'a kapak oldu!

T24'te yer alan habere göre, İzmir doğumlu, Robert Koleji mezunu 45 yaşındaki Osman Kibar’ı, Amerikan iş dergisi Forbes 10 Mayıs’taki kapağına taşıdı. “Bu adam yaşlandırmayı durdurabilir mi” başlıklı haberde, San Diego merkezli 12 milyar dolar değerindeki biyoteknoloji şirketi Samumed’in kurucusu ve CEO’su Kibar’ın amacının yaşlanmayı tersine çevirmek olduğu belirtildi.



Haberde, Kibar’ın pokerdeki başarıları da şöyle anlatıldı:



“Eğer Google’da Osman Kibar’ın adını yazarsanız, poker oynarken çekilen fotoğraflarını bulacaksınız. Profesyonel oyuncu olmamasına rağmen, 2006’da ilk poker turnuvasını kazandı, bir yıl sonra Las Vegas’ta 3 bin oyuncunun katıldığı Dünya Poker Şampiyonası’nda ikinci oldu.”



Pokeri bırakan Kibar’ın 2008’de kurduğu ve 4 milyar dolarlık hissesinin sahibi olduğu Samumed şirketinin yaşlanmayı önleyecek tıbbi keşiflerin peşinde olduğu vurgulandı. Şirketin üzerinde çalıştığı ilaçlardan biri de kel erkeklerde tekrar saç çıkmasını, beyaz saçların orijinal rengine dönmesini hedefliyor.Dergi, Robert Koleji’nden arkadaşlarının da olduğu 120 kişiyle çalışan Kibar’ın 1.5 yılda ilk ilaçlarının sonuçlarının görüleceğini yazdı.





Zuckerberg’i geride bıraktı



Derginin mayıs sayısının kapak konusu olan 30 kişilik listede Osman Kibar’ın yanı sıra kimler yok ki? Google’ın kurucusu Larry Page, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Starbucks CEO’su Howard Schultz, Spotify kurucusu Daniel Ek, Uber kurucusu Travis Kalanick ilk dikkat çekenler... Dergide Kibar’ın çalışmaları ‘Tanrı Hapı’ başlıklı makalede anlatıldı.  Osman Kibar, İzmir’in yollarını yaptığı için ‘Asfalt Osman’ lakabı takılan eski belediye başkanı Osman Kibar’ın torunu. İlkokulu İzmir’de okuduktan sonra Robert Koleji kazanarak İstanbul’a gelen Osman Kibar, üniversite ve yüksek lisans eğitimini ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki prestijli okullarda sürdürdü. Ekonomi, mühendislik ve biyofotoniği kapsayan geniş bir yelpazede eğitim gördü. Yüksek lisans eğitimi sırasında kurduğu biyoteknoloji firması Genoptix 2011’de ilaç devi Novartis’e 470 milyon dolara satıldı.

 



Osman Kibar kimdir?



İzmir doğumlu olan Osman Kibar ilkokuldan sonra Robert Koleji’ne gitmiştir. Daha sonra ABD, Kaliforniya’ya gitmiş ve eğitim hayatına Pomona Koleji’nde devam etmiştir. Burada matematik Caltech’te mühendislik ve UC San Diego’da biofotonik eğitimi olan Osman Kibar, lisans üstü eğitimi sırasında bio-teknoloji firması Gennoptix’i kurmuştur. Novartis bu firmayı 2011′de 470 milyon dolara almıştır.



Çok bürokratik olduğunu düşündüğü için okuldan ayrılan Osman Kibar, New York’a taşınmış ve burada yeni teknoloji girişimlerini takip eden Pequot Capital firmasında çalışmaya başladı. Bir yatırım bankerine dönüştüğünü fark ettiğinde San Diego’ya geri dönmeye karar veren Kibar, hava alanında karşılaştığı eski dostu Cevdet Samikoğlu’na dünyayı değiştirecek teknolojilere odaklanacak iş planını anlattı. Samikoğlu şirketi kurabilmesi için ona 3.5 milyon dolarlık yatırım sağladı. Şirkete İntherix adını veren Kibar, Pfizer ile girdiği hukuk mücadelesini kazandıktan sonra firmanın adını Samumed olarak değiştirdi.



İşte o kapak:

Dünyayı değiştirecek Türk Forbes'a kapak oldu!





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin