'Dünyanın yapmamızı istediği değil, kendi istediğimiz kapağı çizdik'

Geride kalanlardan duygusal basın toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
'Dünyanın yapmamızı istediği değil, kendi istediğimiz kapağı çizdik'

Charlie Hebdo'nun yarın çıkacak son sayısı Fransız Liberation gazetesinin ofisinde hazırlandı. Derginin yayın yönetmeni ve çalışanları, Liberation ofisinin bulunduğu cafede bir basın toplantısı düzenledi.



Toplantıda, son sayının saldırıda ölenlere ithafen değil, sanki onlar yaşıyorlarmış gibi hazırlanmış bir baskı olduğu belirtildi. Saldırının ardından hayatta kalan çalışanların 3'te 2'si tarafından hazırlanan dergide, ölen karikatüristlerin din karşıtı karikatürlerine de yer verildi. Normalde 16 sayfa hazırlanan derginin yarınki son sayısı 8 sayfa halinde ve 3 milyon baskıyla çıkacak.



Charlie Hebdo'nun yarınki çıkacak son sayısının kapağında Hz. Muhammed karikatürüne yer verildi. Kapakta, “Herkes affedildi” başlığıyla, Hz. Muhammed'in elindeki "Je Suis Charlie" ("Ben Charlie'yim") yazılı döviz yer aldı.



Derginin kapak karikatürünü çizen Luz (Renald Luzier), "Tekrar Muhammed'i çizdiğimiz için özür dilerim. Muhammed her şeyden önce burada ağlayan bir adam olarak var. Bu, dünyanın bizden yapmamızı istediği değil, bizim yapmak istediğimiz bir kapak" açıklamalarında bulundu.



Luz, toplantının başında yaptığı konuşmada; "Tehlikeli, sorumsuz ve sorun çıkaran kişiler olarak tanımlandık. Fakat bütün bunların ötesinde biz, çocuklar gibi resim yapmayı seven karikatüristleriz" dedi.



Toplantıda konuşma yapan Charlie Hebdo yayın yönetmeni Gerard Biard, "Bütün yeni abonelerimize ve (George) Clooney'e teşekkür etmek istiyoruz. O da abone olabilir. Böylece dergideki kadınlar kendisinin adresini öğrenmiş olur" dedi.



Biard konuşmasının devamında, "Bunu yaptığımız ve yapmayı becerdiğimiz için mutluyuz. Zordu, çünkü bizimle ilgili, yüzleşmek zorunda olduğumuz olaylarla ilgiliydi" dedi.



Dünya genelinde 3 milyon baskıyla çıkacak olan Charlie Hebdo'nun son sayısı, İngilizce, İspanyolca ve Arapça da dahil 16 dilde basılacak. 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin