Dünyanın önemli isimlerinden hayatını kaybeden yazar için mesaj yağıyor!

Amerika’nın en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Maya Angelou için sanat, siyaset ve edebiyat dünyası taziye mesajları gönderiyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın önemli isimlerinden hayatını kaybeden yazar için mesaj yağıyor!

ABD'de ırk ayrımına dayalı sistemi muhafaza eden yasaların feshine yönelik sivil haklar hareketinin önde gelen isimlerinden Maya Angelou 86 yaşında hayatını kaybetti.



Amerika’nın son 50 yılda yetiştirdiği en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Maya Angelou için sanat, siyaset ve edebiyat dünyasından birçok önemli isim mesajlar yayınladı.



ABD Başkanı Barack Obama: Maya Angelou, geçen yıl yakın dostu Nelson Mandela hayatını kaybettiğinde “Hiçbir Güneş, batışından daha uzun süre yaşayamaz ama yeniden doğacaktır ve şafağı getirecektir” yazmıştı. Bugün, Michelle ve ben, zamanımızın en parlak ışıklarından birini anan dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insana katılıyoruz. Muhteşem bir yazar, sıkı bir dost ve tam anlamıyla fevkalade bir kadındı. Olağanüstü hayatı boyunca Maya pek çok şey yaptı: Yazar, şair, insan hakları aktivisti, oyun yazarı, oyuncu, yönetmen, besteci, şarkıcı ve dansçıydı. Ne ki, hepsinden öte bir öykücüydü ve en güzel öyküleri de gerçekti.



Bill Clinton: Amerika, ulusal bir hazinesini kaybetti, Hillary ile ben de çok sevdiğimiz bir dostu kaybettik. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin