'Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık'ta yapılan medya operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Büyük Türkiye Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, 14 Aralık medya operasyonuna değinerek, gazetelere demokrasiye darbe yapıldığı gerekçesiyle ilan veren gazeteci ve yazarları eleştirdi.



Konuşmasında, "Bir grup eli kalem tutanlar ilan vermişler. Gazeteciler tutuklanmış, içeri atılmış vs." diyen Erdoğan, "Bunların bir grubu terörle ilişkilidir" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşamassının devamında, dış basından örnekler vererek, "Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir" dedi.



İşte, Erdoğan'ın o açıklamaları:



Bir grup eli kalem tutanlar ilan vermişler. Gazeteciler tutuklanmış, içeri atılmış vs. Bizim cezaevlerimizde 7 tane mahkum gazeteci vardır. Bu önemli toplantıda açıklamam lazım. Bunların bir grubu terörle ilişkilidir. Bir kısmı öldürme suçuyla ilişkilidir. Son operasyonda gözaltına alınan gazeteci illegal bir gruba destek olmaktan alındı. Ey eli kalem tutanlar gazeteciler suç işlemez mi? Suç işliyorsa bedelini ödemek zorundadır. Gazeteci sadece kalem tutmuyor ki, yeri  gelir silah tutar.



Cezaevlerinde olanların sayısını hesap kitap yapıp baksınlar. Türkiye aleyhine propaganda yapıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir. İddialı konuşuyorum. O kadar serbesttir ki demokratik ülkelerde bile müsaade edilmeyen hakaretler yapılıyor. Bunu şahsımda yaşıyorum, ailemle yaşıyorum. Onlara yapılan hakareti dünyanın hiçbir yerinde yapamazsınız. Yerden tavana sınır yok hakaretlerin. ABD'de bile bunu yapamazlar.



Bu manşetleri AB içinde atamazlar. Amerika’da daha geçen hafta gazeteciler gözaltına alındı. Anadolu Ajansı’ndan arkadaşımız yerlerde sürüklendi ama bunu görmediler.  Kendileri yapınca, başkaları yapınca susuyorlar ama Türkiye’de gazetecilik faaliyeti dışında gözaltına alınanları bize karşı kullanıyorlar. Biz AB’nin günah keçisi değiliz, parmak sallayacağı, azarlayamaya kalkışacağı bir ülke hiç değiliz… Eski Türkiye yok artık yeni Türkiye var. O günler geçti. O günler eski Türkiye’de kaldı…



Avrupa bizi eleştireceğine gitsin AB içindeki faili meçhul cinayetleri aydınlatsın. Avrupa bizi eleştireceğine gitsin Irkçılığa çare bulsun. Yeniden Büyük Türkiye’yi beraber kurduk, kuruyoruz. Hiç bitmeyecek bir mücadele sürecini inşallah gençlere emanet edeceğiz. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin