Dünyanın gözü burada! G-20'yi kaç gazeteci izleyecek?

Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nin takibi için kaç basın mensubu akredite oldu?

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın gözü burada! G-20'yi kaç gazeteci izleyecek?

Turizm Bölgesi Belek'te 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek G20 Zirvesi için yurtiçi ve yurtdışından gazeteciler kente gelmeye başladı.



Akredite olan bin 600'ü yabancı 2 bin 500 basın mensubunun kartlarının verilmesi ve zirvenin yapılacağı ana bölgeye ulaşımlarının sağlanması için Antalya Havalimanı Dış Hatlar 1 Terminali'nde G20 basın masası oluşturuldu.



Havalimanından akredite kartlarını alan gazeteciler, toplantının yapılacağı Belek bölgesine yönlendirilecek.



Akreditasyon merkezi sorumlusu Yasemin Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 aydır G20 toplantılarının organizasyonunu yaptıklarını, basın için de akreditasyon merkezi oluşturduklarını söyledi.



Çağlar, "Akredite olan, sistemde gerekli belgelerini paylaşıp, Dışişleri Bakanlığı'nın süzgecinden geçen basın mensupları buradan kartını alıp, ana bölgeye geçişini yapabiliyor" diye konuştu.



Uluslararası uçuşlar olduğu için 24 saat çalıştıklarını ifade eden Çağlar, kart dağıtımının devam edeceğini bildirdi.



Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca dillerinde hizmet verdiklerine değinen Çağlar, "Zirve çapında düşünürsek bin 600'ü yurt dışından 2 bin 500 civarında basın mensubu akredite oldu. Kartını alan basın mensuplarının, buradan yönlendirmelerle gerekli kısma ulaşmaları sağlanacak" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin