Dünyanın en yeşil markaları arasına girdi

Marka değerlendirme kurumu, 2013’ün En İyi 50 Küresel Yeşil Markası’nı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en yeşil markaları arasına girdi

1974’ten bu yana yaptığı araştırmalarla her yıl dünyanın en iyi markalarını belirleyen Interbrand’ın “En İyi 50 Küresel Yeşil Marka 2013” listesinde Nokia 9. sırada yer aldı. Nokia’nın çevreye yönelik çalışmaları:



Nokia’nın ürettiği telefonların tüm parçaları geri dönüştürülebilir malzemeden üretiliyor ve her bir model “Eco” profil barındırıyor. Bu profile sahip “Eco Hero” cihazlar, en yeşil ürünler olma özelliğini taşıyor.



Nokia’nın çevre dostu ürünleriyle getirdiği yenilikler arasında enerji verimliliği, akıllı ambalaj kullanımı, kullanıcılarını daha sürdürülebilir bir yaşam biçimi benimsemeye teşvik edecek servisler var. Bunlara ek olarak, Nokia ürünlerinde biyo-plastik, biyo-boya, geri dönüşümlü metaller ve geri dönüşümlü plastik malzemeler kullanılıyor. Ambalajlarının ebadını yüzde 70 küçülterek ambalaj kullanımını azatan Nokia, lojistik maliyetlerini de düşürmüş durumda. Böylece 5 yılda 240.000 ton kağıt tasarrufu sağlanıyor ve bu da 52.000 filin ağırlığına denk geliyor. Nokia ambalajları, yüzde 100 geri dönüşümlü malzemeden üretiliyor.



Nokia ayrıca 100’den fazla ülkede kurduğu 5000 toplama noktasıyla eski telefonların geri dönüşüme kazandırılmasına katkıda bulunuyor. Şirketin operasyonlarında kullanılan enerjinin yüzde 35’i yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanıyor. Böylece karbon ayak izi etkisi ciddi şekilde azaltılmış oluyor.



Reklamazzi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin