Dünyanın en meşhur jeneriğinin sesinden kötü haber

Parliament Sinema Kulübü'nün jenerik sesi Linda Ronstadt, Parkinson hastalığına yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en meşhur jeneriğinin sesinden kötü haber

Türkiye'de 1990'lı yıllarda pazar akşamları herkesi ekran başına toplayan Parliament Sinema Kulübü'nün jeneriğindeki şarkısıyla bilinen Amerikalı şarkıcı Linda Ronstadt, Parkinson hastalığına yakalandı.



AARP dergisine röportaj veren 67 yaşındaki Rondstadt, 8 ay önce doktorların Parkinson teşhisi koyduğunu ve "tek bir nota bile söyleyemediğini" anlattı. Parkinson belirtilerinin 8 yıl önce ortaya çıktığını ancak kendisine hastalığı konduramadığını söyleyen şarkıcı, o zamanlarda ellerinin titremesini geçirdiği omuz ameliyatına bağladığını anlattı.



LINDA RONDSTADT’A PARKINSON TEŞHİSİ



Kendisine Parkinson teşhisi konuşmasına çok şaşırdığını söyleyen şarkıcı, "Kimse Parkinson hastalığı varken şarkı söyleyemez. Ne kadar zorlasa da" diye konuştu. Ronstadt, koltuk değneğiyle yürüyebildiğini ve yolculuk sırasında tekerlekli sandalye kullandığı anlattı.



1960'lı yıllarda folk rock yaparak müzik hayatına başlayan, 80'li yıllarda ünü zirveye ulaşan Linda Ronstadt,  "All My Life" şarkısı ile Türkiye'de de tanınmıştı.Ronstadt, California Valisi Jerry Brown ve film yapımcısı George Lucas ile ilişkileriyle de gündeme gelmişti. AA



İşte, o ses:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin