Dünyanın en lezzetli aynı zamanda en ucuz pastası: Başka tarif aramanıza gerek kalmayacak. Piyano pasta nasıl yapılır, piyano pasta için hangi malzemeler gerekir?

Hem pratik hem de ucuz pasta tarifi arayanlar muhteşem bir haber. Aradığınız o pasta tarifi tam olarak bulundu. Az malzemeli piyano pastayı mutlaka deneyin...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en lezzetli aynı zamanda en ucuz pastası: Başka tarif aramanıza gerek kalmayacak. Piyano pasta nasıl yapılır, piyano pasta için hangi malzemeler gerekir?

Özel misafirlerinize yahut akşam çayın yanına tatlı hazırlamak istiyorsanız bu pasta tarifi tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz, ekstra uğraş gerektirmeyen ve son derece makul fiyatlardan hazırlayabileceğiniz piyano pastasına aşık olacaksınız. İşte piyano pasta için gerekli malzemeler...

Malzemeler;

Keki için:

2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
Yarım su bardağı süt (100 ml)
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatma için:

1,5 su bardağı süt (300 ml)
2 yemek kaşığı kakao

Krema için;

3 su bardağı süt (600 ml)
2 Türk kahvesi fincanı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
2 Türk kahvesi fincanı un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
200 ml sıvı krema

Üzeri için;
Kakao

Yapılışı;

Piyano pastanın ilk olarak kekini hazırlamaya başlıyoruz. Keki için uygun bir kabın içerisinde 2 adet yumurtayı, yarım su bardağı toz şekeri güzelce çırpalım. Yumurta beyazlaşıp, köpük köpük olana dek güzelce çırpalım. Uygun forma geldikten sonra yumurta ve şekerin içerisine yarım su bardağı sütü, yarım su bardağı sıvı yağ ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra tekrardan çırpalım. Akabinde içerisine 1 su bardağı kadar unu, 2 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek son kez karıştırma işlemini gerçekleştirelim. Bu noktadan sonra kek harcınız hazır hale gelmiş oluyor.

Borcamın içerisini güzelce yağladıktan sonra hazırladığınız kek harcını güzelce ilave edin. Kek harcını borcamın içerisine ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. Kek pişerken siz de bu esnada pastanın kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Pastanın kreması için uygun bir tencerenin içerisine 3 su bardağı sütü, 1 su bardağından 1 parmak eksik unu ve yine aynı ölçüde 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri tencereye alalım. Çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Çırpma işleminden sonra tencereyi ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirme işlemine geçelim.

Krema yoğun bir kıvam alana dek pişirelim. Kaynayan ve uygun forma gelen kremayı ocağın üzerinden alalım. Kremanın kısa sürede soğuyabilmesi için ara ara karıştırarak kremanın hava almasını sağlayalım.

Krema oda sıcaklığına geldikten sonra 200 mililitre sıvı kremayı ilave edelim ve çırpalım. Aynı zamanda da keki ıslatmak için uygun bir kasenin içerisinde  1,5 su bardağı süte 2 yemek kaşığı kakaoyu koyalım ve minik delikler açtığımız kekin üzerine bu sosu dökelim. Kekin sosunu döktükten sonra üzerine hazırladığımız kremayı da ilave edelim.

Üzerini düzelttikten sonra üzerine kakoyu serpiştirelim. Vaktinizin olması durumunda bir gece kadar buzdolabında dinlenmesi tatlının çok daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır. Afiyet olsun.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin