Dünyagöz Hastanesi'ni Ziraat mi kurtaracak?

Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nı batıktan kurtarma girişimiyle gündem olurken şimdi de Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı iddiası ile tartışma konusu.

Google Haberlere Abone ol
Dünyagöz Hastanesi'ni Ziraat mi kurtaracak?

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz'ın bugünkü yazısında, aslında Ziraat'ın bu hamlesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası rafa kalkan Simit Sarayı'ndan önce planlandığı belirtiliyor.

Eray Kapıcıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dünya Göz Hastanesi'nin çeşitli bankalara olan 200 milyon dolarlık kredi borcu yapılandırılarak Ziraat Bankası'na yüklenmiş. 2009 yılında 30 milyon doların üzerinde yatırımla Ankara'da açılan en lüks Dünya Göz Hastanesi'nin mülkü Ziraat Bankası'na geçti.

Yılmaz'ın aktardığına göre grup, 2017 yılına gelindiğinde ise yaklaşık 800 milyon TL'lik borç yüküyle karşı karşıyaydı. Yönetimin en tepesindeki isim Eray Kapıcıoğlu'nun, hastaneyi Katarlılar, Suudi Arabistan sermayesine vermediği, borçları Ziraat Girişim'e havale ettiği ifade ediliyor.

Ziraat Girişim'in Dünya Göz hisselerini devralması gecikirken, Şehir Hastanelerinin zararda olduğunu itiraf eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hastane zinciri Medipol ile Albayrak Grubu'nun alıcı olarak kapıda beklediği iddia ediliyor.

Serpil YILMAZ / SÖZCÜ

Dünya Göz Hastanesi'ni de Ziraat mi kurtaracak?

1 – Dünya Göz Hastanesi'ni de Ziraat Mi kurtaracak?
Ziraat Bankası'nın şimdi de Dünya Göz Hastanesi'nin 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip karşılığında hisse satın alacağı iddia ediliyor.
Simit Sarayı'ndan sonra gözler Dünya Göz Hastanesi'ne çevrildi. Ziraat GSYO, Dünya Göz Hastanesi'nin Ziraat Bankası'na olan 200 milyon dolarlık kredi borcunu temizleyip, karşılığında hisse satın alacak… Hisselerinin yüzde 100'ü Ziraat Bankası'na ait olan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın (GSYO) ilk kurtaracağı şirket Simit Sarayı olmayacaktı aslında.

Kurtarılacak şirketlerin başında Dünya Göz Hastanesi geliyordu. Nasıl olduysa Simit Sarayı dosyası öne çekildi.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin