Dünyaca ünlü şarkıcı Steven Tyler cinsel taciz iddialarını reddetti

Aerosmith'in vokalisti ve ünlü oyuncu Liv Tyler'ın babası olan Steven Tyler 16 yaşındaki genç bir kıza cinsel tacizde bulunmakla ve kürtaj yaptırmaya zorlamakla suçlanmıştı. Nihayet Tyler'dan skandal iddialara yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü şarkıcı Steven Tyler cinsel taciz iddialarını reddetti

Müzik dünyasının çılgın isimlerinden biri olarak öne çıkan Aerosmth’in yüzü ve vokali olan Steven Tyler, aralık ayında skandal bir iddianın baş kahramanı oldu. Tyler, reşit olmayan bir çocuğa cinsel tacizde bulunmak ve kürtaja zorlamakla suçlandı. 1973 yılında yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili nihayet ünlü şarkıcıdan bir açıklama geldi.

Aerosmith solisti, davacının cinsel ilişkiye rıza gösterdiğini ve yasal vasisi olduğu için de dokunulmazlığı olduğunu ileri sürerek suçlamaları reddetti. Hatta Tyler, herhangi bir eylemi sonucunda davalının bir yaralanma veya hasara uğramadığını söyledi.

Suçlamalar geçtiğimiz aralık ayında Julia Holcomb olarak bilinen Julia Misley tarafından yapıldı. Mahkeme belgelerinde Misley, Tyler’ın kendisini romantik bir aşk ilişkisi yaşadıklarına inandırdığını, zorladığını ve ikna ettiğini söylüyor. Söz konusu olayın yaşandığı tarihlerde Misley 16, Tyler ise 25 yaşındaydı.

Tyler aslında daha önce 16 yaşında genç bir kızla ilişkiye girdiğini itiraf etmişti. Ünlü şarkıcı, 2004 yılında yayınladığı biyografik kitabında adı açıklanmayan 16 yaşındaki bir kızla ilişkisi olduğunu itiraf ediyor. Hatta Tyler, kızın ailesinin kendisine aşık olduğunu, dışarı çıktıklarında tutuklanmaması için de kızlarının velayetini verdiklerini belirtiyor.

'BÖYLE BİR SAVUNMAYLA KARŞILAŞMADIK'

Julia Misley, çocuklukta cinsel taciz suçlarının bildirilmesine ilişkin zamanaşımı süresinin sona ermesinden sadece birkaç gün önce dava açtı.

Misley davada, Tyler’ın çok sık seyahat ettiği için annesinden 1975’te yasal vasisi olmak için izin aldığını iddia ediyor. Ayrıca Misley, Tyler’ın onunla seyahat etmeye, ona saldırmaya ve ona alkol ve uyuşturucu sağlamaya devam ettiğini iddia ederek kendisine söz verdiği şekilde bakılmadığını da söylüyor. Mahkeme belgelerine göre Tyler’ın kendisini hamile bıraktığını ve kürtaj yaptırmaya zorladığını, aksi takdirde artık onu desteklemeyeceğini belirtiyor.

Julia Misley’nin avukatı Jeff Anderson yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Misley’e daha fazla acı veriyor ve verdiği acının haklı ve iyi niyetli olduğunu iddia ediyor. Tyler ve avukatlarının bu hafta başlattığı savunma kadar iğrenç ve potansiyel olarak tehlikeli bir yasal savunmayla hiç karşılaşmadık: Yasal vesayetin cinsel istismara rıza ve izin anlamına geldiği iddiası, korkunç.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin