Dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Hasan Yarımdünya hayatını kaybetti

Gelibolulu Romanların dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Hasan Yarımdünya hayatını kaybetti. Yarımdünya aynı zamanda Hüsnü Şenlendirici'nin de hocasıydı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Hasan Yarımdünya hayatını kaybetti

Hasan Yarımdünya, oğlu Tamer Gırnatacı ve torunu Taner Gırnatacı ile hitit'in 2003 yazı Fransa konserleri için "GELİBOLU KLARNET ÜÇLÜSÜ" nü kurdu.

Müzik dünyasında Hasan Yarımdünya olarak bilinen Hasan Gırnatacı 1945 yılında Şarköyde doğdu. Müzisyenlik sanatına 7 yaşında keman ile başladı. 17 yaşına kadar keman çaldı, sonra klarnete döndü.

Yarımdünya, müziğe nasıl başladığı yönündeki bir soruya, "Babamlar çalıyor, biz beşikte dinliyorduk. Biz öyle yetiştik, müzigin içinde yoğrulduk. 7 yaşında keman öğrenmeye başladım. Kemanı çok güzel çalıyordum. Kemandada çok iddialıydım. Çalmaya devam etseydim, kemanda da aynen meşhur olurdum." demişti.

Yarımdünya, "Klarnete yöneliş nasıl oldu?" sorusuna ise, "Benim kardeşim de keman çalıyordu. Fakat pek de iyi çalmıyordu. İş vermek isteyen bana geliyordu, kardeşiz, benim büyügüm, onu bu ızdıraptan kurtarmaya karar verdim. Klarnet çalmaya başladım, üç ay içinde Trakya’da isim oldum, Klarnette artık üstüme yoktu." cevabını vermişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin