Dünyaca ünlü keman virtüözü Türkiye'de!

29. Uluslararası İzmir Festivali, klasik müziğin süper starı Ithzak Perlman'ı ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü keman virtüözü Türkiye'de!

29. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alacak olan Ithzak Perlman adı, bütün dünyada keman ile özdeşleşti.



Perlman'ın keman üzerindeki olağanüstü hakimiyeti, çalgısının tüm olanaklarını sonuna kadar kullanarak yarattığı müzik, ona binlerce hayran kazandırmanın yanı sıra bir icracı ve orkestra şefi olarak tarihe geçmesini sağladı.



Ithzak Perlman, dünyanın ünlü konser salonlarında, büyük orkestralar ve en iyi şeflerle çalıp klasik müzik dünyasını fethetti. Ancak bir o kadar başarılı olduğu televizyon dünyası onun tanınırlığının artmasını sağladı.



Televizyon dünyasında sahne sanatlarına ilişkin yer aldığı programlar Perlman'a dört Emmy Ödülü kazandırdı. Perlman, David Letterman ile yaptığı The Late Show, Sesame Street (Susam Sokağı), The Frugal Gourmet, The Tonight Show programlarıyla her yaştan milyonlarca televizyon izleyicisini eğlendirirken bilgilendirdi.



2008 yılında yaptığı albümlerin mükemmelliği nedeniyle Yaşam Boyu Grammy Ödülü ile onurlandırılan sanatçı albümleriyle düzenli olarak en çok satanlar listesine girdi ve bu durum 16 kez Grammy Ödülü kazanmasını sağladı.



30 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21.30'da AASSM'de yapılacak Ithzak Perlman konserinin biletleri Biletix'den alınabilecek. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin