Dünyaca ünlü grup üyesi bağlama aşığı çıktı. Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple MedyaTava'ya konuştu; "Sultanahmet'te ezan okunmasını beklerken..."

Tüm dünyada 100 milyondan fazla albüm satışına ulaşan Deep Purple, Türkiye konseri öncesi MedyaTava'dan Gizem Ertürk'ün sorularını yanıtladı. Uzun bir aradan sonra tekrar burada olmak heyecan verici, harika bir hayran kitlesi var diyen grubun kıdemli üyesi Ian Gillian Sultanahmet gezisi anısını da anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Dünyaca ünlü grup üyesi bağlama aşığı çıktı. Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple MedyaTava'ya konuştu; "Sultanahmet'te ezan okunmasını beklerken..."

GİZEM ERTÜRK / MEDYATAVA

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple ‘The Whoosh Tour’ kapsamında Sarıyer LifePark’ta konser verdi.  

Tüm zamanların en iyi gruplarından biri olarak nitelendirilen Deep Purple,geçtiğimiz akşam LifePark’ta İstanbullu müzikseverlerle buluştu. Pandemi nedeniyle 2 yıl ertelenen konserde, ‘’Smoke On The Water”, ‘’Highway Star‘’, ‘‘Perfect Strangers", ’’When a Blind Man Cries’’ gibi şarkılarını seslendiren grup, muhteşem sahne performaslarıyla binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser öncesi MedyaTava'dan Gizem Ertürk'ün özel görüşmesine katıldığı buluşmada 50 yılı aşkın süredir birarada kalmalarının en büyük formülünü içlerinden geldiği gibi müzik yapmalarına borçlu olduklarını söyledi. Moda olsun diye değil doğal akışında ilerliyoruz diye konuştu.

Dünyaca ünlü grup üyesi bağlama aşığı çıktı. Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple MedyaTava'ya konuştu; "Sultanahmet'te ezan okunmasını beklerken..."

 Ian Gillian: Bağlamanın Sesini Çok Sevdim

Ertürk'ün İstanbul ile ilgili bir anılarını sorması üzerine grubun tecrübeli üyesi Ian Gillian komik bir anılarını paylaştı. Daha önce Sultanahmet ve Boğaziçi'ne gittiklerini ve çok etkilendiklerini söyleyen sanatçı; tüm gün Boğaz'da keyifli vakit geçirdiklerini söyledi. Ayrıca Gillian bu gezi sırasında bağlamanın sesine hayran kalıp evine götürdüğünü sözlerine ekledi.

Sultanahmet'te Ezan Okunmasını Beklerken...

Biz Sultanahmet tarafında ezanın okunmasını beklerkken biri bana doğru gelip "Seni tanıyorum sen müzisyensin" demişti. Ben de ona bakıp, "ben de senin kim olduğunu biliyorum, sen bir halı satıcısısın" dedim. "Dükkanın nerede?" "Hemen köşede." "E gidelim o zaman." dedim ve gittik. Gerçekten çok güzel zaman geçirdik, diye konuştu. 

En Coşkulu İzleyici Listemizde İstanbul Hep En Üst Sırada 

Dünyada en coşkulu, gürültülü izleyicilerin olduğu konserler listemmizde İstanbul hep en üst sırada. Yeniden İstanbul'da olmak çok ama çok heyecan verici, dediler.

Dünyaca ünlü grup üyesi bağlama aşığı çıktı. Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple MedyaTava'ya konuştu; "Sultanahmet'te ezan okunmasını beklerken..." - Resim : 2

Konserde "Üsküdar'a Gider İken" Sürprizi

Tüm dünyada 100 milyondan fazla albüm satışına ulaşan Deep Purple konseri için Turkiye‘nin bir çok şehrinden gelen müzikseverler, saatler öncesinden alana akın etti. Öncesinde Paşalimanı ve Full Aksesuar’ın ( Barış Manço Tribute Band)  performanslarıyla ısınan kalabalığın heyecanı,  Deep Purple’ın sahne almasıyla doruğa çıktı.

Konserin en büyük sürprizi  grubun klavyecisi Don Airey'in “Üsküdar’a Gider iken" şarkısını çalması oldu. 

Dünyaca ünlü grup üyesi bağlama aşığı çıktı. Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Deep Purple MedyaTava'ya konuştu; "Sultanahmet'te ezan okunmasını beklerken..." - Resim : 3

Türkiye’de bugüne kadar en yüksek katılımın gerçekleştiği  Deep Purple konserinde, binlerce müziksever NEO Events organizasyonuyla  eğlenceye doydu. Ian Gillan ( vokal ), Roger David Glover (bas gitar), Ian Paice (bateri), Simon Mc Bride (gitar), Don Airey (klavye ) den oluşan Deep Purple,  konserin ertesi günü  kendileri için hazırlanan program dahilinde İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdi. 

Etiketler Deep Purple
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin