Dünyaca ünlü dergi Türkiye'de!

Dünyaca ünlü edebiyat dergisi Granta, şimdi Everest Yayınları işbirliğiyle Türkçe okurlarıyla buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü dergi Türkiye'de!

Altı ayda bir yayımlanacak olan dergi, Granta İngiltere’nin geniş arşivinden seçilen öykü ve denemeleri özgün Türkçe metinlerle bir araya getirecek. Granta Türkiye’nin, “Kimlik” temalı bu ilk sayısı, yalın olanı, hep söylenmiş olanı bir kez daha tazeleyip taze bir sesle yeniden söylemeyi ve yeniden tartışılabilir kılmayı amaçlıyor. Kimliklerimiz gerçekten hapishanelerimiz mi, yoksa sadece verili bir durum da biz mi onunla ne yaptığımıza karar verdiğimizde kim olduğumuzu belirliyoruz? İşte “Kimlik” sayısında bu sorular irdeleniyor.

 

Sayının en büyük sürprizi, Ayşe Düzkan’ın okurlarla öykücü kimliğiyle buluşması. Düzkan Granta Türkiye’nin ilk sayısında kadın meselesini yazmadı, dünyalarını onlara rağmen kimliklendirmeye çalıştığımız çocukları yazdı. Ahmet Tulgar, her zaman duyarlı olduğu siyasi görüşlerini ve eşcinsel kimliğini yazmadı, başkalarının kafasındaki kimliklendirmeyi yazdı. Yasemin Çongar, günlük siyaseti değil, dili, Karin Karakaşlı, Türkiye’de Ermeni bir azınlık olmanın acılarını değil buralı olmanın zenginliğini, Foti Benlisoy kimliğin anlamının mücadelede bulunabileceğini yazdı. Yekta Kopan ise daha önce hiç yayımlanmamış yeni bir öyküsünü kattı bu sayıya.

 

Hem çağdaş hem klasik Türk edebiyatının en önemli isimlerini bünyesinde barındıran Everest Yayınları etiketini taşıyan Granta Türkiye, şimdi ilk sayısıyla raflarda.

 

Granta Hakkında



1889’da Cambridge Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Granta, 1970’lerde çeşitli nedenlerden dolayı krize girdikten sonra, 1979 yılında yeniden küllerinden doğdu. O günden bu güne dünyanın dört bir köşesinden önemli yazarları sayfalarına taşıdı; etkileyici bireysel tecrübelerden hayatımıza yön veren toplumsal ve siyasi olaylara kadar birçok önemli konuya yer verdi.



Edebiyat dünyasına damgasını vuran birçok ismi ilk defa okurlara sunan merci olarak tanınan Granta, İspanya, Norveç, Bulgaristan ve Brezilya gibi ülkelerden sonra Granta Türkiye’yle birlikte toplam 11 ülkede yayımlanıyor olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin