Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama geldi! Şubat ayına kadar yarım milyon insan ölebilir

Koronavirüs hayatımızdan hala çıkmış değil. Geliştirilen aşılar ölüm oranlarını düşürse de ortaya çıkan varyantlar ve aşılanmadaki gecikme ölüm oranlarının artış seyrini hala koruyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa'daki üst düzey yetkilisinin yaptığı açıklama da herkesi korkutacak cinsten. DSÖ, kıtanın koronavirüs pandemisinin merkez üssüne geri döndüğünü ve şubat ayına kadar yarım milyon Covid-19 ölümü daha görebileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama geldi! Şubat ayına kadar yarım milyon insan ölebilir

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri Kluge , düzenlediği basın toplantısında, “Avrupa bölgesindeki 53 ülkede mevcut bulaşma hızı endişe verici” dedi.

DSÖ verilerine göre, Covid-19 hastalarının hastaneye yatışları sadece bir hafta içinde iki kattan fazla arttı.

HaberGlobal'in aktardığına göre, Kluge, daha bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle rekor seviyelere yaklaşan vakalarla Avrupa'nın bir yıl önce olduğu gibi koronavirüs pandemisinin merkez üssüne geri döndüğünü söyledi. Kluge, "Aradaki fark, daha fazlasını bildiğimiz ve daha fazlasını yapabileceğimizdir” dedi.

Son iki hafta içerisinde 23 ülkenin önlem ve kısıtlamaları artırdığına dikkat çeken Kluge, “Fakat 7 ülkenin yasakları gevşetmesi bende endişe yaratıyor. Taktiğimizi değiştirmeliyiz. Covid-19’un artmasına reaksiyon göstermek yerine en başta hastalığın bulaşmasını engellemeliyiz” ifadesini kullandı.

Sağlık görevlilerinin virüsle mücadelede edindiği deneyime rağmen, güvenilir tahminler kıtanın 1 Şubat'a kadar yarım milyon Covid-19 ölümü daha" görebileceği  belirtiliyor. 

Kluge, “Eğer Avrupa’da ve Orta Asya’da maske kullanımı yüzde 95 seviyelerinde olursa 2022 yılının Şubat ayına kadar kaybedeceğimiz yarım milyon insanın 188.000’ini kurtarabiliriz” dedi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin