Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Depremden 23 milyona yakın insan etkilenmiş olabilir!

Dünya Sağlık Örgütü, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 10 ilimizi de etkileyen depreme ilişkin açıklamada bulundu. Suriye'yi de etkileyen depremlerin 23 milyon insanı etkilemiş olabileceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Depremden 23 milyona yakın insan etkilenmiş olabilir!

Dünya Sağlık Örgütü, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin yanı sıra Suriye'yi de etkileyen depreme dair uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün kıdemli acil durumlar yetkilisi Adelheid Marschang, kurumun yürütme komitesine verdiği bilgide, "Yaşananlara dair genel haritalar, yaklaşık 5 milyon savunmasız nüfus dahil olmak üzere 23 milyon insanın etkilenmiş olabileceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

"TARİFİ İMKANSIZ BU ACI GÜNÜNÜZDE YANINIZDAYIZ"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaraların sarılması için Türk yetkililerle işbirliği içerisinde hareket edeceklerini belirterek, "Tarifi imkansız bu acı gününüzde yanınızdayız." dedi.

Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere yönelik örgütün yaptığı çalışmalarla ilgili yönetim kuruluna sunum yaptı.

DSÖ'nün depremden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için Türk yetkililerle işbirliği içerisinde hareket edeceğini aktaran Ghebreyesus, "Tarifi imkansız bu acı gününüzde yanınızdayız. Şimdi, hayat kurtarmak ve acıları hafifletmek için hepimizin dayanışma içinde tek yürek olarak bir araya gelme vaktidir." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, Türkiye ve Suriye'deki can kayıplarının toplamda 4 bini, yaralı sayısının ise 18 bin 770'ü aştığı bilgisini paylaştı.

Arama kurtarma çalışmalarında zamanla yarışıldığını belirten DSÖ Genel Direktörü, devam eden artçılar ve olumsuz kış şartlarının bu çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

Ghebreyesus, örgütün iletişim ağı ve acil tıbbi yardım ekiplerini harekete geçirdiklerini belirterek, "DSÖ olarak, Dubai'deki lojistik merkezimizden kalkacak üç uçak ile her iki ülkeye, cerrahi travma kitleri de içeren tıbbi malzemeleri sevk ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin