Dünya medyasının gözü onda! Ermenistan Cumhurbaşkanı Türkiye'den hangi gazeteciye röportaj verdi?

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 1915 olaylarının 100. yıldönümünde hangi gazeteciye konuştu?

Google Haberlere Abone ol
Dünya medyasının gözü onda! Ermenistan Cumhurbaşkanı Türkiye'den hangi gazeteciye röportaj verdi?

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 1915 olaylarının 100. Yıldönümü’nde bütün dünya basını içinde tek özel ve kapsamlı röportajı Hürriyet’e verdi. Bugün Erivan’daki anma törenine ev sahipliği yapacak olan Sarkisyan, Çanakkale anması nedeniyle Ankara ile bir rekabet içinde olduklarını kabul etmiyor. Sarkisyan’ın mesajlarındaki Türkiye devleti ile Türkiye halkını ayrı tutan vurgular ve Ankara-Erivan hattındaki yüksek gerilime rağmen köprüleri tamamen atmamaya özen gösteren üslup dikkate değer.



İşte, o röportaj:



TSITSERNAKABERD TEPESİ’NDE ERDOĞAN’LA BİRLİKTE OLMAYI İSTERDİM



- Ülkeniz ve Türkiye arasındaki uzlaşma sürecinde büyük çabalar ortaya koyan bir siyaset adamı olarak, bu yıl 24 Nisan’daki Anma Günü için hayal ettiğiniz senaryo hangisi olurdu?



Sanıyorum alternatif Türkiye Cumhurbaşkanıyla birlikte Tsitsernakaberd Tepesi’nde Ermeni Soykırımı’nın masum kurbanlarının anısı önünde saygıyla eğilmek ve anıttan, geçmiş soykırımların kınanması ve olası yeni soykırımların engellenmesine yönelik çabalarımızı birleştirdiğimizi tüm dünyaya duyurmak olurdu. Tarafımızdan Türkiye Cumhurbaşkanı’na 24 Nisan etkinliklerine katılım davetinin yollanması işte bu amacı hedeflemektedir. Röportajın devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin