Dünya medyası Türkiye'de toplanıyor!

'Dünya medya zirvesi' için biraraya geliyorlar...

Google Haberlere Abone ol
Dünya medyası Türkiye'de toplanıyor!

Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu işbirliğinde, “Dünya medya zirvesi” toplanacak. Prensip anlaşmasına varılan “Dünya medya zirvesi” için detaylı proje hazırlanacak.



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve İcra Kurulu üyeleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Ankara'daki makamında ziyaret etti.



Ziyarette Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na ilişkin bilgi veren Genel Başkan Nuri Kolaylı, basın sektöründe yaşanan sorunların güç birliği içinde çözümü için, Türkiye genelinde yaklaşık 5 yıl önce başlatılan örgütlenme çalışmalarının, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurulmasıyla tamamlandığını söyledi.



Türkiye genelinde örgütlü 8 federasyon ile bu federasyonlara üye 84 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun, 20 bini aşkın basın çalışanını temsil ettiğine dikkat çeken TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, ilk iş olarak “mesleki standartların oluşturulması” için çalışma başlatıldığını ifade etti. Kolaylı, “Öncelikli hedefimiz, Türk Tabipleri Birliği Yasası veya Avukatlık Kanunu gibi gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen bir yasamızın olmasıdır. Teknolojik gelişmeler de göz önüne alınarak günümüz koşullarına uygun bir basın kanunu çıkarılmalıdır” dedi.



Siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak kanun teklifi hazırlanmasını isteyen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Ayaklar altına alınan mesleki onurumuzu hak ettiği yere taşıyacağıma inanıyorum. Ayrıca, Basın Kartları Komisyonu, Basın İlan Kurumu Yönetim ve Genel Kurul üyelikleri, Reklam Kurulu ve Radyo Televizyon Üst kurulu üyelikleri gibi sektörümüzle doğrudan ilgili kuruluşlarda aramızdan temsilcilerin etkin görev almasını sağlamak istiyoruz.”



Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde “Dünya medya zirvesi” organize etmeyi hedeflediklerini de  ifade eden TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Yerli ve yabancı meslektaşlarımızın katılacağı Dünya medya zirvesi, ülkemize turizmden tanıtıma kadar bir çok alanda katkı sağlayacaktır” dedi.



Ziyaretten büyük memnunluk duyduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, demokrasinin gerçek anlamda uygulanmasında ve özellikle ülkeler arası diplomaside basının önemli bir işlev üstlendiğini söyledi. Basın çalışanlarının daha donanımlı olmasının topluma katkı anlamında büyük önem taşıdığını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Dışişleri Bakanlığı olarak basına katkı koyabileceğimiz her noktada kararlılıkla yer alırız” dedi.



Önerilen “Dünya medya zirvesi” projesini Dışişleri Bakanlığı olarak desteklemeye hazır olduklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Uluslararası medya organizasyonunun tanıtım, duyurum, davet gibi her aşamasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile birlikte çalışabiliriz. İlk aşamada detaylı bir proje hazırlayalım ve Kuzey Asya’dan İskandinav ülkelerine, Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar bütün bölgelerin ve ülkelerin katılacağı bir zirve olmasına gayret gösterelim. Bu tür organizasyonlar bir yandan sizlere mesleki fayda sağlarken, öte yandan ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacaktır” dedi.



Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyetinde Genel Başkan Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Genel Başkan Yardımcıları Sefa Özdemir, Mevlüt Yeni, Adem Alemdar ve Kenan Macit ile Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Selci ve Denetleme Kurulu Üyesi Sinan Tunç da yer aldı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin