Dünya medyası tekmeleme olayını konuşuyor! 'Görüntüler vahşi bir...'

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir prostetocuyu tekmelerken çekilen fotoğraf dünya medyasında geniş yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya medyası tekmeleme olayını konuşuyor! 'Görüntüler vahşi bir...'

Soma faciasına "siyasetçilerce" verilen tepkilere duyulan "öfke"nin tırmandığına dikkat çekilirken Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir prostetocuyu tekmelerken çekilen görüntülerin dünya medyasında büyük yankı buldu.



Tekmeleme olayını yansıtan büyük Batılı gazetelerden Wall Street Journal, söz konusu görüntüler için "vahşi bir yangın gibi sosyal medyada yayıldı ve eleştiri çekti" derken New York Times "Türk yetkilinin bir protestocuyu tekmelerken çekilen görüntüler öfkeyi körükledi" yorumunu yapıyor.



WSJ: GÖRÜNTÜLER SİYASİ KUTUPLAŞMA HİSSİYATINI DERİNLEŞTİRDİ



Wall Street Journal, "Türkiye'de siyasi tepkilere öfke tırmanıyor" başlığını kullandığı haberine, Türkiye, ülkenin tarihinde en ölümcül maden faciası için yas tutarken hükümet yetkililerinin trajediye tepkilerini gösteren videolar, ulusal öfkeyi alevlendirdi ve siyasi kutuplaşması hissiyatını derinleştirdi" sözleriyle giriyor.



Başbakanlık Müşaviri Yerkel'in bir protestocuyu tekmelerken çekilen fotoğraflar için "Görüntüler, sosyal medyada vahşi bir yangın gibi yayıldı ve eleştiriler çekti" yorumunu yapan gazete, Başbakan Erdoğan'ın market içindeki görüntülere de değindikten sonra "hükümetin sosyal medyaya müdahale ettiği yönünde herhangi bir işaret bulunmadığını" da belirtiyor.



"Ancak kamuoyunda ve sosyal medyadaki toksik tartışmalar, Türkiye'de siyasi kutuplaşmanın, ulusal birlik hissiyatını güçlendirmesi gereken meseler dahil, her konuyu nasıl etkilediğine vurgu yapıyor" yorumunu yapan gazete, bir uzmanın "Hükümetin kutuplaşma politikasının mirasını reel zamanda izliyoruz" yönündeki eleştirilerini de yansıtıyor.



NYT: GÖRÜNTÜLER ÖFKEYİ KÖRÜKLEDİ



New York Times, "Türk yetkilisinin, protestocuyu tekmelerken çekilen görüntüler öfkeyi körükledi" başlıklı haberinde tekmeleme olayı üzerinde duruyor.



Başbakan Erdoğan'ın "yuhalandığı" Soma ziyaretinden bir gün sonra "en üst düzey danışmanlarından birinin, polisin tuttuğu bir protestocuyu tekmelediğini kabul etmek zorunda kaldığı"nı savunan gazete, "Sayın Yerkel'in görüntüleri, Türk blogcularını öfkelendirdi" diyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin