Dünya İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı böyle gördü!

İstikal Caddesi'ndeki patlama uluslararası basında

Google Haberlere Abone ol
Dünya İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı böyle gördü!

Uluslararası haber ajansları, İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.



Radikal'de yer alan habere göre, patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, "İstanbul'un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını" yazdı.



Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul'un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu.



Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul'un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi" ifadelerini kullandı.

 



'ANKARA SALDIRISI' VURGUSU



İngiliz yayın kuruluşu BBC patlamanın İstanbul'un önemli turistik bölgelerinden birinde yaşandığını duyurdu. Beş kişinin öldüğü, en az 20 kişinin yaralandığı belirtilen BBC haberinde, geçen pazar günü Başkent Ankara'da gerçekleştirilen ve 37 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını TAK'ın üstlendiği vurgulandı. 



İngilizlerin saygın gazetesi Independent ise haberinde şu ifadeleri kullandı: "İstanbul patlaması: Türkiye'de turistik alışveriş bölgesi İstiklal Caddesi'nde intihar saldırısı düzenlendi. En az beş ölü" Independent da geçen Pazar Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği TAK'ın canlı bomba saldırısı ile İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan 13 Alman turistin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısını hatırlattı.



Amerikan yayın kuruluşu CNN, "İstanbul'un merkezindeki işlek turistik bölgede intihar saldırısı düzenlendi. En az dört kişi öldü. 20 kişi de yaralandı. Helikopterler bölge üzerinde uçarken, polis, Taksim Meydanı'nı kordon altına aldı" yazdı.



İngiliz The Mirror gazetesi de İstanbul'un kalbindeki canlı bomba saldırısına geniş yer verdi.



Fransa merkezli Euronews yayın kuruluşu, olay mahalli üzerinde helikopterlerin uçtuğunu ve insanların bölgeden kaçıştığını aktardı.  (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin