Dünya gündemini sarsan olay. Rusya'da darbeye kalkışan Wagner lideri Yevgeny Prigojin düşen uçakta hayatını kaybetti

Moskova-Saint Petersburg seferini yapan özel bir uçak Moskova'nın kuzeyinde düştü. Uçakta 10 kişi olduğu açıklandı. TASS haber ajansı, Rusya'da haziran ayında darbe girişiminde bulunan Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in yolcu listesinde olduğunu duyurdu. Rus Devlet televizyonu da Prigojin’in öldüğünü doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya gündemini sarsan  olay. Rusya'da darbeye kalkışan Wagner lideri Yevgeny Prigojin düşen uçakta hayatını kaybetti

TASS’ın, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'na (Rosaviatsiya) dayandırdığı haberde, Prigojin’in Tver’de düşen özel jette bulunduğu belirtildi.

Öte yandan, Wagner’e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü.

Yetkililer, yolcu listesinde Wagner'in şefi Yevgeny Prigojin'in de bulunduğunu kaydetti. 

Dünya gündemini sarsan  olay. Rusya'da darbeye kalkışan Wagner lideri Yevgeny Prigojin düşen uçakta hayatını kaybetti

Rusya devlet haber ajansı Tass'ın Acil Durum Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre uçakta üç pilot ve yedi yolcu bulunuyordu. Yetkililer, Moskova'nın 100 kilometre kuzeyindeki Tver bölgesinde meydana gelen kazayı araştırdıklarını ifade etti. 

Rusya'nın sivil havacılık düzenleyicisi Rosaviatsia, Prigojin'in yolcu listesinde yer aldığını söyledi. Ancak onun uçağa binip binmediği açıklanmadı.

ENKAZ ALANINDA 8 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, kaza yerinde sekiz ceset bulunduğunu bildirdi. 

Associated Press tarafından incelenen uçuş takip verileri, Prigojin'in daha önce kullandığı Wagner adına kayıtlı özel bir jetin çarşamba akşamı Moskova'dan havalandığını ve transponder sinyalinin dakikalar sonra kaybolduğunu gösterdi.

Sinyal, jetin güvenli bir şekilde iniş yapabileceği yakın hava alanlarının bulunmadığı kırsal bir bölgede kayboldu.

DEVLET TELEVİZYONU: PRİGOJİN ÖLDÜ

Rus Devlet televizyonu, Wagner lideri Prigojin’in öldüğünü doğruladı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko da dahil olmak üzere sosyal medya kanallarında yaygın olarak paylaşılan videoda bir uçağın gökyüzünden düştüğü ve ardından yerde alevler içinde kaldığı görülüyor.

Yetkililer, yolcular arasında Prigojin adında bir kişinin de bulunduğunu belirtirken daha fazla ayrıntı vermedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın yere düştükten sonra alev aldığı görüldü.

KAZA SONRASI PUTİN'DEN İLK GÖRÜNTÜ

Öte yandan kaza sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin bir müzik etkinliğinde görüntülendi.

Dünya gündemini sarsan  olay. Rusya'da darbeye kalkışan Wagner lideri Yevgeny Prigojin düşen uçakta hayatını kaybetti - Resim : 3

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatan Prigojin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle geri adım atmıştı.

Prigojin, en son pazartesi akşamı, Wagner'e yakın gruplar tarafından sosyal medyada yayınlanan ve Afrika'da olduğunu iddia ettiği bir videoda yer aldı; çöl manzarasında, "Rusya'yı tüm kıtalarda daha da büyütmek ve Afrika'yı daha da özgürleştirmek" için çalıştığını söyledi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler prigojin moskova rusya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin