Dünya gazetesinden gelen düzeltme ve cevap

Medyatava haber sitesinde yer alan "Dünya gazetesine ne oldu? Marka krizi sonrası 'yeni isimle yola devam ediyoruz' açıklaması gelmişti Dünya gazetesinden açıklama geldi: Dünya yoluna devam ediyor!" başlıklı habere Dünya gazetesinden tekzip ve cevap geldi. İşte o açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Dünya gazetesinden gelen düzeltme ve cevap

DÜZELTME VE CEVAP:

1.İmtiyaz sahibi olduğumuz Dünya Gazetesi, Dünya Ekonomi Politika, www.dunya.com, Dünya Executive, Dünya Kitap, Dünya Tekno ve İhracatın Yıldızları markalarımız için NBE Medya Yayın Basım AŞ ile 2019 yılında imzalanmış olan marka kiralama sözleşmesi 18/11/2022 tarihinden itibaren son bulmuştur.

2.Dünya markasının kurucusu Sayın Nezih Demirkent’in yaşam ve meslek hayatı süresince gözettiği etik değerler çerçevesinde, sözleşme süresinin dolmasıyla birlikte, uzun yıllardır olduğu gibi “Dünya” çatısı altında tarafsız, doğru ve dürüst gazeteciliğe devam edileceği açıklanmıştır. Bu doğrultuda Dünya gazetesi yayın hayatına devam etmektedir.

3.Dünya markasının devamlılığı hakkında kasıtlı olarak oluşturulan, gerçek dışı yayın ve haberler karşısında doğruları aktarmak ve kamuoyunu aydınlatmak gerekmiş, bu nedenle tarafımızca hem Dünya Gazetesi’nde hem de farklı yayın organlarında bu husus defaten açıklanmıştır.

4.Markamız “Dünya çalışanlarının veda ettiği”, “Dünya Gazetesi’nin NBE isimli bir yayına dönüştüğü” yönündeki gerçeğe aykırı, kamuoyunu bilinçli olarak yanıltan ve Dünya markasına doğrudan doğruya yayın yolu ile saldırı oluşturan haksız fiillerle karşı karşıya kalmıştır.

5. Doğru ve tarafsız habercilik “Dünya” çatısında yaşamaya devam edecek, güçlü, özgün; objektif habercilik anlayışıyla Dünya Gazetesi'nin yayın hayatı kendi kadrosu ile her zamanki gibi kesintisiz sürdürülecektir.

Dünya gazetesinden gelen düzeltme ve cevap

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin