Dünya gazetesi satıldı mı? İş insanı Murat Çökmez ve Dünya gazetesinden açıklama geldi

Medyatava'nın 'Dünya gazetesi satıldı' haberi medya dünyasında ses getirirken, Nezih Demirkent tarafından kurulan Dünya gazetesinin iş insanı Murat Çökmez'e satıldığı yönündeki haberimize Murat Çökmez tarafından açıklama gönderildi ve satış iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Bir açıklama da Dünya gazetesinden geldi. Yapılan açıklamada yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Dünya gazetesi satıldı mı? İş insanı Murat Çökmez ve Dünya gazetesinden açıklama geldi

Medyatava, temmuz ayında yaptığı özel bir haberle Dünya gazetesine iş insanı Murat Çökmez'in ortak olduğunu duyurmuştu.

Nezih Demirkent tarafından 1981 yılında satın alınan ve Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olan Dünya gazetesinde yeni bir gelişme yaşandı. 

Gazetenin sahibi değişti...

Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olan Dünya Gazetesi'ne iş insanı İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çökmez'in ortak olacağını Medyatava daha önce 21 Temmuz 2023 tarihinde duyurmuştu.

Dünya gazetesinden geçen yıl ayrılan bir grup da ayrı bir gazete kurmuş ve Dünya gazetesiyle bu konuda mahkemelik olmuşlardı.

Bütün bu gelişmelerden sonra İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çömez, Türkiye'nin ilk ekonomi gazetesi olma unvanını taşıyan Dünya Gazetesi'ne ortak olmuştu.

Medya dünyasında yeni bir gelişme yaşandı. Dünya gazetesine ortak olan iş insanı Murat Çökmez, gazetenin tamamını alarak Dünya gazetesinin yeni sahibi oldu. Medyatava'nın ulaştığı bilgilere göre gazetenin imtiyaz sahibi Didem Demirkent, bu satışı çalışanlarına duyurdu ve gazetedeki ofisini de boşalttı. 

Satış iddiası yalanlandı

Medyatava'nın bu haberi medya dünyasını sallarken, gazetenin satıldığına dair yapılan haberimizle ilgili açıklama da geldi. 

Murat Çökmez tarafından yapılan açıklamada satış iddiası yalanlandı ve Medyatava'ya gönderilen açıklamada "Dünya gazetesinin sahibi değişerek yeni sahibinin Murat Çökmez olduğuna ilişkin habere konu devir işlemi gerçekleşmediğinden haber gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Dünya gazetesi de bir tekzip göndererek haberin doğru olmadığını belirtti...

İşte yapılan o açıklama

DÜZELTME VE CEVAP

1. Dünya Gazetesi, Dünya markasının kurucusu Sayın Nezih Demirkent'in yaşamı ve meslek hayatı süresince gözettiği etik değerler çerçevesinde, uzun yıllardır olduğu gibi tarafsız, doğru ve dürüst şekilde yayın hayatına devam etmektedir.

2. Buna karşılık, Markamız "İş insanı Murat Çökmez'in Dünya gazetesine ortak olduğu, akabinde gazetenin tamamını satın alarak Dünya gazetesinin yeni sahibi olduğu" yönündeki gerçeğe aykırı, kamuoyunu bilinçli olarak yanıltan ve Dünya markasına doğrudan doğruya yayın yolu ile saldırı oluşturan haksız fiillerle karşı karşıya kalmıştır.

3. Dünya gazetesi, yatırımcılarla görüşmeye devam etmekte olup Dünya gazetesinin satıldığına yönelik haber gerçeği yansıtmamaktadır. Buna göre, Basın Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca gerçeğe aykırı işbu habere karşı cevap ve düzeltme hakkımızı kullandığımızı ihtar ederiz.

 

Dünya gazetesi satıldı mı? İş insanı Murat Çökmez ve Dünya gazetesinden açıklama geldi

 

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin