Dünya basınından İstanbul Bianeli'ne yoğun ilgi

15 günde 36 mekanda 100 bin ziyaretçiye ulaşan 14.İstanbul Bianeli dış basın yakından takip etti.

Google Haberlere Abone ol
Dünya basınından İstanbul Bianeli'ne yoğun ilgi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 14. İstanbul Bienali, TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori başlığıyla 5 Eylül’de kapılarını açtı.



2-3-4 Eylül tarihlerindeki ön izleme günlerinde 5.000’e yakın sanat profesyoneli, eleştirmen, gazeteci ve yazar tarafından izlenen 14. İstanbul Bienali, halka açıldığı 5 Eylül tarihinden bu yana 36 mekânda toplam 100.000’e yakın ziyaretçiyi ağırladı. Dünya basınının yoğun ilgi gösterdiği 14. İstanbul Bienali, uluslararası medyada şimdiden 250’den fazla habere konu oldu.



İşte o haberlerden bazıları:



New York Times, 16 Eylül, ABD



New York Times gazetesinde 16 Eylül’de yayımlanan “İstanbul Bienali’nde Bağlantılar Kurmak” başlıklı yazısında Jason Farago, Carolyn Christov-Bakargiev’in, İstanbul Bienali’nde, dOCUMENTA sergisinde olduğu gibi, farklı disiplinlerden katılımcılarla sanatı geniş bir işbirlikleri ağının parçası haline getirme çabasını sürdürdüğüne değiniyor ve bu bienalin, sanatın (ve sanat olmayanın) farklı koşullarda farklı anlamlar kazandığını düşünen izleyiciye önemli bir vaatte bulunduğunu vurguluyor. Farago, bienalde özellikle Fahrelnissa Zeid, Cevdet Erek, Aslı Çavuşoğlu ve Esra Ersen gibi farklı dönemlerden Türkiyeli sanatçıların işlerinin öne çıktığını belirtiyor.



Le Monde, 13 Eylül, Fransa



Philippe Dagen, 13 Eylül tarihli Le Monde gazetesinde yer alan yazısında, sanat dünyasının en etkili isimleri arasında gösterilen Christov-Bakargiev’in bu yılki İstanbul Bienali’nde, tarihi eserler ve yıldız sanatçılara ağırlık verdiğini vurguluyor. Sergideki en ilgi çekici işlerin, Beyoğlu ve çevresindeki eski ev, otel ve galerilerde yer aldığını belirten Dagen, Walid Raad, Zeyno Pekünlü, Wael Shawky, Michael Rakowitz, Prabhakar Pachpute ve Francis Alÿs’in projelerini öne çıkararak, detaylı biçimde okuyucularına aktarıyor.



  II Sole 24 Ore, 13 Eylül, İtalya



13 Eylül tarihli Il Sole 24 Ore gazetesinde çıkan yazısında Gabi Scardi, 14. İstanbul Bienali’nin çok yönlü temasından ötürü, içerik olarak hırslı bir sergi olduğundan bahsediyor. Serginin organik ve akışkan olduğunu, ziyaretçiyi kendi yolunu bulmaya sürüklediğini söyleyen Scardi, özellikle bienali bu yıl ilk kez ağırlayan Büyükada’nın serginin en şaşırtıcı anlarından birini yaşattığını belirtiyor.



       Die Zeit, 12 Eylül, Almanya



12 Eylül tarihli Die Zeit gazetesinde Hanno Rauterberg, bu bienalde sanatçıların kendilerine ait ve farklı hikâyelerini anlatmaya teşvik edildiklerinin ve bienalin daha önce hiç olmadığı kadar şehre açıldığının altını çiziyor.



     Financial Times, 11 Eylül, İngiltere



Financial Times gazetesindeki 11 Eylül tarihli yazısında Catherine Milner, Tuzlu Su temasının ve Christov-Bakargiev’in bienalin kataloğunda yer alan insan akışları, düşünce dalgaları ve tarihin düğümleri üzerine yazılarının, bölgesel ve global konjonktür bağlamında son derece yerinde olduğu ve bu yıl ilk kez şehrin tamamının, mimari çeşitliliğinin tüm ihtişamıyla, sanat sergilemek için kullanıldığı tespitlerinde bulunuyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin