Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini nasıl gördü?

Ekrem İmamoğlu’nun bu galibiyeti dünya basınında da yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini nasıl gördü?

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’ni Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre kazandı. İmamoğlu’nun bu galibiyeti dünya basınında da yer buldu.



İngiliz Guardian gazetesi seçim sonuçlarını, “Erdoğan’ın Partisi İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Yenildi” başlığıyla duyurdu. Haberde, yenilenen tartışmalı seçimler için “İktidar partisi yenilgiyi kabul etti. Türkiye’deki kuşatılmış muhalefetin zaferinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkedeki etkisi üzerinde dramatik sonuçları olacak” ifadeleri kullanıldı.



Fransız Le Monde gazetesi haberi ana sayfasından duyurdu. “Başkan Erdoğan’ın Adayı İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimi’nde Yenilgiyi Tanıdı” başlığıyla verilen haberde Ekrem İmamoğlu’nun oyların %54’ten fazlasını alarak seçildiği belirtildi. Gazete seçim sonuçları hakkında “Recep Tayyip Erdoğan için ciddi bir siyasi engel” yorumunu yaptı.



'Erdoğan, siyasi kariyerinin en büyük yenilgisini yaşadı'



Amerikan The New York Times gazetesi de sayımın bitmesinin ardından resmi olmayan sonuçları okuyucularıyla paylaştı. Gazete sonuçları, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü siyasi kariyerinin en büyük yenilgisini yaşadı” şeklinde yorumladı. Erdoğan’ın adayının, tekrarlanması için ısrarcı olunan seçimlerde, iki ay sonra ikinci kez yenilgiyi kabul ettiği ifade edildi.



ABD’nin bir başka yayın organı The Washington Post gazetesi ise, haberi“Muhalefet adayı, İstanbul’un Yenilenen Belediye Başkanlığı Yarışında Kazandı, Erdoğan’ın İktidar Partisi’ni Gerilemeye Uğrattı” başlığıyla duyurdu. Gazete seçimler hakkında şu yorumu yaptı:



“Muhalefet partisi adayı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğun iktidar partisinin elinde tutulması için sarf ettiği efora rağmen, İstanbul Belediye Başkanlığı’nda ikinci bir zaferini kazandı.”



Öte yandan, Rus basını da sonuçları, "Erdoğan için hezimet" olarak değerlendirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin