Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar kuru bu haftaya hareketli başladı. Rusya ve Ukrayna’daki savaştan olumsuz etkilenen Dolar ve Euro, yükselişini sürdürüyor. Uzun bir süredir 14 seviyesinin altında hareket eden Dolar, Rusya’nın Ukrayna’ya girmesiyle 14’ün üzerine çıktı. Dolar dün günü 14,09 ile kapatırken bugün güne kapanış seviyesinde başladı. Euro da aynı şekilde dün günü 15,74 ile kapatmasının ardından 3 Mart gününe kapanış seviyesiyle başladı. Peki, 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? İşte güncel rakamlar…

Google Haberlere Abone ol
Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar ve Euro’daki hareketlilik vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından her gün düzenli olarak takip ediliyor. Dün güne 14 seviyesinin altında başlayan dolar, ilerleyen saatlerde 14 sınırını aşarak yükselişe geçti. Euro da aynı şekilde dün gün içinde yükseliş kaydetti. Dolar endeksi şu an için yüzde 0,08 artışla 97,46 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0,22 düşüşle 1,1102 seviyesinde işlem görüyor.

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLADI

Enflasyon şubat ayında yıllık bazda 54,44'e yükselirken, aylık bazda TÜFE yüzde 4,81 arttı. 

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının risk algısını artırarak dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerini baskıladığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımında ölçülü davranacaklarını ve enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde daha agresif hareket etmeye hazır olduklarını belirtmesi sonrasında tahvil piyasalarında satış baskısı güçlendi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün, yüzde 1,68 seviyelerinden yüzde 1,87'ye çıktı.

Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 4,81, yıllık bazda ise yüzde 54,44 arttı.

Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürmesinin beklendiğini aktaran analistler, konuyla ilgili haber akışının yatırımcıların odağında söyledi.

DÜNYA BANKASI, RUSYA VE BELARUS PROGRAMLARINI DURDURDU

Dünya Bankası, Rusya ve Belarus'taki tüm programlarını durdurduğunu açıkladı. Banka, Rusya ve Belarus'taki programlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dünya Bankası Grubu'nun 2014'ten bu yana Rusya'ya yönelik yeni kredi veya yatırımları onaylamadığı belirtilen açıklamada, 2020 ortasından bu yana Belarus için de onaylanan yeni bir kredi bulunmadığı aktarıldı.

Açıklamada, ‘Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ve Ukrayna halkına yönelik düşmanlıkların ardından Dünya Bankası Grubu, Rusya ve Belarus'taki tüm programlarını derhal durdurmuştur.’ ifadesi yer aldı.

Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ UKRAYNA'YA DESTEK TASARISINI ONAYLADI

ABD Temsilciler Meclisi, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Rusya'yı kınayan ve Ukrayna'yı destekleyen karar tasarını onayladı.

Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylanan tasarıya, 426 ‘evet’ oyu kullanılırken 3 Cumhuriyetçi vekil de ‘hayır’ oyu verdi. ‘Hayır’ oyu kullanan vekillerin Arizona Temsilcisi Paul Gosar, Kentucky Temsilcisi Thomas Massie ve Montana Temsilcisi Matt Rosendale olduğu bildirildi.

Karar tasarısında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı kınanırken Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine ABD'nin desteği de yinelendi.

Ayrıca tasarıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de acil ‘ateşkese’ çağırıldı. Herhangi bir bağlayıcılığı olmayan tasarı ‘tavsiye’ niteliği taşıyor.

RUS RUBLESİ NE KADAR?

Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 2

Güne 0,1420 değeri ile başlayan Rus Rublesi, bugün itibarıyla alışta 0,1327 satışta 0,1331 seviyesinde bulunuyor. Dolar, Rus Rublesi karşısında yüzde 3,50 değer kaybıyla 98,75 seviyesinde yer alıyor.

DOLAR NE KADAR?

Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 3

Güne 14,10 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,35 artışla 14,13 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,82, en yüksek 14,13 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 14,09 seviyesinde kapattı.

EURO NE KADAR?

Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 4

Güne 15,73 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,22 artışla 15,74 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,42, en yüksek 15,75 seviyelerini gören Euro, günü 15,74 seviyesinde kapattı.

STERLİN NE KADAR?

Dünya Bankası’ndan Rusya ve Belarus’a yaptırım: 3 Mart Dolar kaç TL? 3 Mart (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 5

Güne 18,96 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,43 artışla 19,00 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 18,48, en yüksek 18,92 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 18,96 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin