Dündar ve Gül’e destek verdi, okuldan uzaklaştırıldı!

Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için Ege Üniversitesi'nin panosuna duvar gazetesi asan Emine Akbaba, bir ay süreyle okuldan uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dündar ve Gül’e destek verdi, okuldan uzaklaştırıldı!

Ege Üniversitesi öğrencileri ve aynı zamanda Öğrenci Kolektifi üyesi 3 öğrenci, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğunu protesto etmek için duvar gazetesi hazırladı.



Öğrenciler gazetede ‘Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir’ olarak attıkları manşette, gazeteci Dündar ve Gül’ün tutukluğunun yanı sıra medya ve gazetecilere yönelik artan baskılar ile hükümete yönelik eleştirilere de yer verdiler.



ANF'den Özgür Aydın'ın haberine göre, hazırladıkları gazeteyi fakültedeki panolara ve duvarlara asarken, fotoğraflarının çekilmesi üzerine Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 3 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda Deri Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Emine Akbaba’ya bir ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi.



Konuya ilişkin ANF’ye konuşan Emine Akbaba, Ege üniversitesinde devrimci muhalif öğrencilerin teslim alınmak istendiğine dikkat çekerek, üniversite yönetiminin demokratik eylemleri suç sayarak disiplin cezaları ile öğrencilerin direnişini kırmaya çalıştığını söyledi. Akbaba, sarayın savaşına da üniversitenin teslim alma politikalarına da teslim olmayacaklarını ve direneceklerini vurguladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin