Dün NY Times'da bugün BBC'de konu Erdoğan!

New York Times gazetesinin ardından BBC'de Twitter'dan Erdoğan'a göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Dün NY Times'da bugün BBC'de konu Erdoğan!

ABD'nin köklü gazetelerinden New York Times'in Türkiye’deki seçimlerle ilgili kaleme alınan makalesini paylaşırken dün  attığı tweetle dikkat çekmiş,  “Hangi liderin Beyaz Saray’dan 30 kat daha büyük 1150 odalı bir sarayı var?” diye sormuştu.



Dün NY Times'da bugün BBC'de konu Erdoğan!



Bugün de BBC News Magazine Twitter hesabından klozet fotoğrafı paylaşarak "Hangi lider altın tuvalette oturmakla suçlanıyor? Bizim testimizle öğrenelim" dedi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında sert bir polemiğe neden olan “altın klozet” tartışması nedeniyle Erdoğan, 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.  





Klozet tartışması bir kampanyaya da ilham kaynağı oldu. 



Projeler için kaynak toplama fonu ‘Kickstarter’da yer alan kampanyanın hedefi, ‘Ak Saray’ olarak da bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayının altın bir klozete kavuşması için 10 milyon dolar toplamak.



Kampanyanın yaratıcısı Micheal Finlan’ın sitede yer alan profilinde “Erdoğan’ı önemsiyorum. Amacım Erdoğan’ın altın bir klozete sahip olduğundan emin olmak” sözleri yer alırken, taslak halinde olan altın klozet kampanyasının geçerli olup olmayacağı henüz belli değil.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin