Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu. Temmuz 2023 dul ve yetim maaşı ne kadar zam geldi? Dul ve yetim aylığı nasıl alınır?

Dul ve yetim aylığı maaş zammı, memur ve emekli maaş zammının açıklanmasının ardından sorgulanıyor. İlk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 19.77 oldu. Memura 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılacağı açıklandı. Emekliler ise yeni dönem için yüzde 25 zamlı maaş alacak. Bu kapsamda gözler dul ve yetim maaşına çevrildi. Peki dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Temmuz 2023 dul ve yetim maaşı ne kadar zam geldi? Dul ve yetim aylığı nasıl alınır? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu. Temmuz 2023 dul ve yetim maaşı ne kadar zam geldi? Dul ve yetim aylığı nasıl alınır?

Dul ve yetim aylıklarına 2023 Temmuz ve Aralık dönemi için yapılacak zam tutarı sorgulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen dul ve yetim aylığı memur ve emekli maaşına göre artıyor.

Emekli ve memurların 2023 Temmuz - Aralık döneminde alacağı zamlı maaş tutarı belli oldu.

Peki dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Temmuz 2023 dul ve yetim maaşı ne kadar zam geldi? Dul ve yetim aylığı nasıl alınır? İşte ayrıntılar.

2023 TEMMUZ DUL VE YETİM AYLIĞI ZAMMI NE KADAR OLDU?

Dul ve yetim maaşı ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defa zamlanıyor.

Vefat eden sigortalının emekli maaşına göre hesaplanan dul ve yetim aylığı, yüzde 50 hissesi olan için 2023 Ocak ve Haziran döneminde 3.750 TL olarak ödendi. Çocuğu olmayanlar için bu miktar yüzde 75 olurken 5.625 TL'dir.

Memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. En düşük memur maaşı 22 bin TL olurken emekli maaşına ise yüzde 25 oranında zam geldi. Dul ve yetim aylıklarına yapılacak zam oranı henüz açıklanması. Ancak dul ve yetim aylıklarına, emekli maaşında olduğu gibi yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor.

DUL VE YETİM AYLIĞI NASIL ALINIR?

Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE OLDU?

Haziran ayı enflasyon oranı 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklandı. Böylece ilk 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. İşte aylara göre enflasyon oranları;

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6.65,

Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 3.15,

Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2.29,

Nisan ayı enflasyon oranı yüzde 2.39,

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 0.04,

Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 3.92.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin