Düğmeye basıldı! İnternet yayınlarına ağır yaptırımlar geliyor

AKP’nin internette denetim ve yaptırımların genişletilmesine ilişkin verdiği kanun teklifi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Düğmeye basıldı! İnternet yayınlarına ağır yaptırımlar geliyor

İnternet yayıncılığı ile internet ortamında yapılan yayınlar yoluyla işlenen suçlara ağır denetim ve yaptırım geliyor.



Buna ilişkin AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu ve arkadaşları tarafından geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinin tüm maddeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 'Torba' Kanun Tasarısına taşınarak alt komisyonda kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, önümüzdeki Salı günü, söz konusu değişiklikleri görüşmek için toplanacak.



T24’ün aldığı bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe alt komisyonunun dünkü toplantısında, 'torba tasarı' olarak adlandırılan 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı', çok sayıda yeni madde eklenerek değiştirildi. 102 maddelik Tasarı, yeni eklenenler ile 130 maddeyi aştı.



İçeriğin yayından çıkarılması



Alt Komisyonda kabul edilen 'Torba' Kanun Tasarısına göre,  internet ortamında yapılan yayınlarda, şikayet konusu içeriğin yayından çıkarılması ile erişimin engellenmesi, uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle yeniden tanımlandı. Halen uygulamada 'bütün dünyadan ulaşılamaz kılınması' şeklinde anlaşılan erişimin engellenmesi 'alan adı, IP adresi ve içeriğe (URL) erişim ve benzeri yöntemler kullanılarak' yapılacak. İçeriğin yayından çıkarılması ise 'içerik veya yer sağlayıcılar tarafından içeriğin sunuculardan veya barındırılan içerikten çıkarılması' şeklinde yeniden tanımlandı.



Değişikliğe göre, içerik sağlayıcı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının talep ettiği bilgileri vermekle zorunlu olacak ve Başkanlığın bildirdiği tedbirleri alacak. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin