Düğmeye basıldı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, araba stokçularına soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlarla ilgili fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlattı. Şüpheliler, sıfır otomobilleri bayilerden toplayıp, fiyatları yükselterek satmaya çalışmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Düğmeye basıldı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, araba stokçularına soruşturma başlattı

Son dönemde döviz kurundaki artış sonrası piyasada neredeyse sıfır otomobil kalmadı. Galericilerin, bayilerden otomobilleri alarak stokladıkları ve döviz kurundaki artıştan dolayı daha yüksek fiyatlara piyasaya sürdüğü iddia ediliyordu.

Hatta geçen gün bir otomotiv bayine stokçuluk yaptığı için üst sınır olan 545 bin lira ceza kesilmişti. Stokçulara karşı harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldığı araçları stoklayanlarla ilgili soruşturma başlattı.

Sıfır otomobilleri bayilerden toplayıp, fiyatları yükselterek satmaya çalışan şüpheliler için harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlarla ilgili fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla resen soruşturma başlattı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin