Dudak dudağa öpüşmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Öpüşmenin tarihi ve faydaları...

Bazı toplumlarda çok ayıplanan, insanların tepkisini çeken öpüşmenin bağışıklığı güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Dudak dudağa öpüşmek Dudak dudağa öpüşmenin her seferinde insandan insana yaklaşık 80 milyon bakterinin transferine sebep olduğunu belirten araştırmacılar, bu durumun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini tespit etti.

Google Haberlere Abone ol
Dudak dudağa öpüşmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Öpüşmenin tarihi ve faydaları...

Dudak dudağa öpüşmek sadece cinsellikle alakalı değil, bağışıklıkla da alakalı desek ne dersiniz? Ama bu doğru. 

Dudak dudağa öpüşmenin dünyadaki kültürlerin yüzde 90’ına yakınında bulunduğuna dikkat çeken araştırmanın lideri Profesör Remco Kort, bu durumun her seferinde insandan insana yaklaşık 80 milyon bakterinin bulaşmasına sebep olduğunu söyledi.

ÖPÜŞMENİN TARİHİ

Bazı bilim insanları pek çok memeli hayvanın yavrularını beslemek için sert yiyecekleri önce çiğneyip daha sonra yavrularına verdiği için ağızdan ağıza beslenmenin öpüşmenin nedeni olduğu görüşünü savunuyor. İnsanların hayvanları görerek bu eylemi gerçekleştirdiği de öne atılan savlardan. 

Büyük İskender'in Hindistan'ı işgali öncesinde Hindistan'da insanların öpüşmediği de tarihsel bir gerçek. 

ÖPÜŞMEK KOKU İLE ALAKALIDIR 

Yeni Zelanda'da insanlar burunlarını ve alınlarını birbirlerine yasladıkları bilinmektedir. Hongi olarak adlandırılan bu jest kişinin birbirlerini koklaması ile sonuçlanır. Zaten öpüşmenin tat almaktan çok koku ve dokunsal temas ile ilişkili olduğu evrimsel açıdan kabul edilen baskın görüştür. 

ÖPÜŞMEK YAMYAMLIK OLARAK GÖRÜLÜYORDU

1897'de antropolog Paul D'enjoy, birçok Asya kültüründe ağızdan ağza öpüşmenin bir "iğrençlik", hatta "bir tür yamyamlık" olarak görüldüğünü gözlemledi. Günümüzde bile, Tayland'da görebileceğiniz halka açık öpücüğün tek şekli " hawm-gaem" veya "koklama öpücüğü" dür. Bir sıcaklık, minnettarlık veya takdir ifadesi olan 'koklama öpücüğü', kişinin dudaklarını içe doğru sıkıca kapatması, burnu yanağa bastırması ve uzun bir burnunu çekmesi ile gerçekleştirilir.

ÖPÜŞMENİN FAYDALARI

Öte yandan öpüşmenin sağlığa faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Düzenli olarak öpüşenler, daha güçlü bağışıklık gösterirler. Öpüşmeyenlere kıyasla daha mutludurlar.  Üstelik bağışıklıkları da daha güçlüdür. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin